Skrivprocessen bakom boken Mer Människa

Är du nyfiken på skrivprocessen bakom boken Mer Människa: tankar om livet och den tid vi lever i?

Om skrivprocessen

I ett nyligen publicerat gästinlägg för Allt om skrivande berättar jag om hur innehållet i min senaste bok Mer Människa sakta växt fram alltsedan jag startade inspirations- och kulturprojektet Punctum saliens 2010.

Redan när jag startade projektet hade jag en tanke om en bok vars innehåll skulle bygga på grundtankarna hos Punctum saliens. Nu blev det två mindre bokprojekt innan boken Mer Människa: tankar om livet och den tid vi lever i kom ut. Kanske är det så med kreativiteten? När väl flödet är igång gäller det att gripa tillfällena i flykten, annars hade inte böckerna Berika och värna livet: tio uppdrag för skaparglädje och själslig inspiration och Kulturdagboken blivit till.

Allt om skrivande

Allt om skrivande är en webbtidning för vilken Petra Ariton är redaktör. Via Allt om skrivande får läsaren inspiration och tips för sitt skrivande – helt gratis. Petra Ariton är också författare, men under senare år främst förläggare på Ariton förlag, ett förlag som hjälper författare att förverkliga sin bokdröm. Petra har för Punctum saliens skrivit ett gästinlägg i vilket hon utförligt berättar om sin verksamhet som bokdrömsmöjliggörare. Sedan dess har hon tillsammans med sin man också startat upp Skillinge Bokotek, en kombinerad bokhandel och bibliotek.

bylineelisabethjonssonpunctumsaliens

Elisabeth Jönsson, ansvarig utgivare

www.punctumsaliens.se drivs av Elisabeth Jönsson. Elisabeth har en bakgrund som journalist, kommunikationsansvarig, egen företagare och är idag verksam som gymnasielärare i media och kommunikation. Hon är också författare, musiker och kulturentreprenör som, när andan faller på, medverkar i, ibland även arrangerar, olika former av kulturevenemang. Kärleken till orden, ett brinnande intresse för kultur och olika livs- och samhällsfrågor och en stor nyfikenhet på de digitala mediernas möjligheter ledde hösten 2010 till starten av inspirations- och kulturprojektet Punctum saliens. Projektet syftar till att lyfta estetiska och humana värden, väcka skaparglädje och ge själslig inspiration och livskraft. 2014 föddes Liv&Tanke Förlag. Boken "Mer Människa - tankar om livet" och den tid vi lever i, som gavs ut våren 2016, är den första i förlagets regi. Punctum saliens är med på Tidskrift.nu, samlingsplatsen för Sveriges kulturtidskrifter. Elisabeth Jönsson är medlem i Författarcentrum Syd, Smålands författarsällskap, Sveriges Författarförbund, Musikcentrum Syd och STIM (Sveriges Tonsättares Internationella Musikbyrå).