Läsarröster boken Mer Människa

Läsarröster boken Mer Människa. Våren 2016 kom boken Mer Människa: tankar om livet och den tid vi lever i ut genom Liv & Tanke Förlag. Jag är glad för alla de diskussioner och reflektioner som bokens innehåll för med sig.

Under sensommaren publicerades följande inlägg och reflektioner om Mer Människa.

Författaren Monika Häägg skriver:

Monika Haagg
Författaren Monika Hääggs blogg.

”Elisabeth Jönsson försöker i sin bok att slå ett slag för en mänskligare och vackrare värld. De tre livsvägarna som beskrivs ovan är en god måttstock att hålla sig till. Något för varje människa att stanna upp och reflektera över.”

Monika Häägg skriver vidare:

”Det här är en stillsam, vacker och eftertänksam bok som jag tycker alla människor, ung som gammal, borde läsa.”

Läs Monika Hääggs inlägg i sin helhet.

Läsarröster boken Mer Människa

Författaren Tina Persson skriver:

Också författaren Tina Persson har läst och skrivit ned sina reflektioner om boken och publicerat dem på Facebook. Hon skriver:

”…..haft glädjen att läsa en vacker liten bok där författaren lyckats komprimera och förtäta innehållet så att det nästan är lite trolleri. Det är nämligen en svår konst att skriva kort, förtätat men ändå klart och berikande. Det tycker jag att Elisabeth Jönsson gör i sin bok Mer Människa. Och här handlar det inte om att människan ska prestera mer, eller måste hinna för att vinna. Precis tvärtom är Mer Människa en filosofisk och andlig bok om att försöka leva nära sig själv, autentiskt. Att ifrågasätta, vara kritisk och våga tänka djupt. Till sin hjälp har hon haft många goda förebilder. Från Tjuren Ferdinand till Dag Hammarskjöld och Erich Fromm, m fl. En vacker liten bok att läsa små stycken av medan färg torkar, vind blåser upp, kvällsljuset drar in med tystnaden före kvällsmörkret.”

Halina Larsson skriver:

Halina Larsson är nog flera av Punctum saliens läsare bekant med då hon tagit några av de bilder som publicerats på Punctum saliens. Några av Halinas bilder var också publicerade i boken Berika och värna livet: tio uppdrag för skaparglädje och själslig inspiration.

Halina Larsson skriver:

”Det är en bok där jag känner igen mig, och känner att jag inte är ensam i sökandet efter min egna personliga mening och drömmar om en bättre, mer naturvänlig och vackrare värld. ”Vi är alla gäster på jorden.” skriver Elisabeth och frågar ”vad vill du lämna efter dig?”

Ta gärna del av Halina Larssons inlägg på hennes blogg Medtidenmedkameran.

Charlotta Lagerberg-Thunes skriver:

”Boken är välskriven, intressant och tar upp ämnen som inspirerar mig…” Läs mer av Charlottas  tankar om boken.

Är du intresserad av att läsa boken Mer Människa: tankar om livet och den tid vi lever i?

Du finner boken på biblioteket. Har de inte boken inne kan de beställa den till dig. Du kan också köpa ditt personliga exemplar via följande återförsäljare.

Önskar du ett personligt signerat exemplar är du välkommen att kontakta mig på mejladress: elisabeth.jonsson (snabel-a) punctumsaliens.se.

bylineelisabethjonssonpunctumsaliens