Inspirerande miljö för kreativitet

I helgen gjorde jag årets första besök hos Svenska Tantens trädgårdscafé tillsammans med min sångpedagog och samarbetspartner Maria Sennvall inför bokreleasen av ”Kulturdagboken” den 28 maj. 

Jag brukar besöka caféet minst någon gång per år för att insupa den vackra och kreativa miljö som konstnärinnan Susanna Arwin skapat och ständigt skapar tillsammans med Rolf Kågell.

Svenska Tantens trädgårdscafé –

inspirerande miljö för kreativa, mänskliga möten

Då inredningen av caféet är upphovsrättsskyddad kan jag inte erbjuda några bilder från själva caféet i detta inlägg, men en känsla för hur där ser ut kan du få om du surfar in på hemsidan för Svenska Tantens trädgårdscafé eller till caféets Facebooksida

Maria och jag fick tillfälle att njuta av miljön, provsmaka menyn för bokreleasen och diskutera praktiska lösningar för möblering och plats för pianot. Vi hade extra tur eftersom det just denna dag, lördagen den 3 maj, var  vernissage med glaskonstnär Christopher Ramsey,  skulpturalt glas samt en elevutställning med Hanna Virdarsson, ¨Don’t lick the brushes¨.

Varför heter då caféet Svenska Tantens trädgårdscafé? 1995 föddes konstprojektet Svenska Tanten av konstnären Susanna Arwin från Växjö. Projektet beskrivs utförligt på hemsidan för ”Den Svenska Tanten”, här. 

2004 fick Susanna Arwin LOs kulturpris för sitt konstprojekt. Hon fick också i uppdrag att utforma en staty, en bronsstaty som idag står och blickar ut över universitetsområdet i Växjö.

Ser fram emot att få vistas i denna miljö tillsammans med dig som anmält dig till bokreleasen av ”Kulturdagboken” och att få sjunga tillsammans med dig och Maria Sennvall. Just nu arbetar vi med kvällens repertoar. Boken är skickad till tryckeriet!

Varmt välkommen!

frontsvenskatanten
Elisabeth Jönsson till vänster utanför caféets entré. Maria Sennvall provsitter soffan i ”Guldrummet”