Kulturdagboken, nu i handeln!

Nu har du möjlighet att köpa ”Kulturdagboken” i handeln, en gåva till dig själv eller till någon du känner som är intresserad av kultur och människans avtryck och uttryck.

Varför en Kulturdagbok?

Jag är en människa som är mycket intresserad av andra människors sätt att tänka och uttrycka sig, med andra ord är jag intresserad av det av människan odlade, kulturen. Musik, konst, litteratur, att se nya platser, möta andra människor berikar mitt liv.

Tanken bakom ”Kulturdagboken” är att det ska vara en plats där jag kan skriva ner mina tankar om olika kulturupplevelser. I bokens inledning har jag skapat möjlighet att forma en personlig innehållsförteckning. Vidare innehåller ”Kulturdagboken” planeringslistor för olika kulturevenemang, sidor för kontaktuppgifter, litteraturtips mm.

Bakom de olika uppslagen ligger väl valda fotografier som jag tagit de senaste åren. Bilderna har tonats ned i en svart-vitskala och tanken är att de ska utgöra en harmonisk bakgrund när du skriver ned dina tankar om dina upplevelser.

uppslag Kulturdagboken
Ett av de fotografier som utgör en bakgrund i ”Kulturdagboken”. Bilden är tagen vid Huseby bruk utanför Växjö.

Punctum saliens

En av grundtankarna när jag startade inspirations- och kulturprojektet Punctum saliens var att jag ville värna och framhålla de humana värdena, det som gör oss till just människor. Detta vill jag ska prägla och komma till uttryck i sidans innehåll. Jag tror att en motkraft till människoförakt och destruktiva krafter är att sträva efter att verka i motsatt riktning. I alla fall fungerar det så för mig. Jag känner mig mindre maktlös om jag får agera på olika sätt. Punctum saliens och de böcker jag ger ut är mitt enkla bidrag.

Kulturen ger oss möjligheter att se saker ur olika perspektiv

En annan av bilderna i Kulturdagboken är på ”The wall för peace” eller ”Le mur pour le paix”. Bilden har publicerats med tillstånd av berörda.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Bilden är också ett av de fotografier som finns på ”Kulturdagbokens” framsida. Kultur handlar ju också så mycket om att kunna mötas oavsett ursprung, att vara nyfiken på det som jag inte vet så mycket om. När jag får nya intryck lär jag mig se saker ur olika infallsvinklar, något som motverkar stereotypa tankesätt. Kanske är det en av människans svåraste utmaningar? Att verka för öppenhet och fred kräver förståelse och respekt för varandras olikheter och människovärde.

Punctum saliens är ett projekt, en livspassion jag driver när jag får lite ledig tid över. Hittills har två böcker publicerats i Punctum saliens regi: Berika och värna livet: tio uppdrag för skaparglädje och själslig inspiration och Kulturdagboken.

Böckerna finns att köpa i Punctum saliens webbshop, hos olika nätbokhandlare, bland andra Adlibris, Bokus och CDON.com och hos andra återförsäljare. Det kan vara värt att jämföra priserna mellan olika återförsäljare. Min ambition är att det ska vara prisvärt att köpa boken i Punctum saliens egen bokshop.

Vill tacka dig som på olika sätt engagerar dig i Punctum saliens, genom kommentarer, inlägg och genom att köpa böckerna. För mig som driver projektet är det både lärorikt och utvecklande att ha kontakt med dig. Jag lär mig nya saker hela tiden som jag också har stor glädje av i mitt yrke som gymnasielärare.

Varmt tack för ditt engagemang!

Tillsammans värnar vi de humana värdena.

Elisabeth Jönsson