Johanne, Växjö säljer Kulturdagboken

Mitt i centrala Växjö på en liten tvärgata till Storgatan i Växjö ligger butiken Johanne. Butiken har funnits i flera år och den startade som en lanthandel först i Tolg, därefter i Öhr, mysiga orter för den som är intresserad av kultur, natur och annorlunda shopping.

Johanne,Vaxjo
– Vi vill erbjuda kunden bra mat av god kvalitet. Det innebär att maten ska vara bra, gärna ekologisk och bra producerad, berättar Hanne Nordin, Johanne, Växjö.

Butiken Johanne drivs av Hanne Nordin och butiken är något utöver det vanliga. Här kan kunderna handla förutom väl utvalda livsmedel handla gamla fina saker. Estetiken i affären bidrar också till den speciella upplevelse jag tycker det är att komma in i butiken. Så klart att jag blev glad när Johannes i Växjö nu också erbjuder Kulturdagboken till sina kunder. Här har boken verkligen hittat sin plats.

Nu har du möjlighet att köpa Kulturdagboken i butiken Johanne på Bäckgatan i Växjö samtidigt som du köper livsmedel av bra kvalitet och njuter av en livsmedelsaffär utöver det vanliga.
Nu har du möjlighet att köpa Kulturdagboken i butiken Johanne på Bäckgatan i Växjö samtidigt som du köper livsmedel av bra kvalitet och njuter av en livsmedelsaffär utöver det vanliga.

För det är så att jag vill att de som säljer Kulturdagboken ska driva verksamheter som stämmer med intentionerna med inspirations- och kulturprojektet Punctum saliens. Läs gärna mer om butiken på Johanne.se

Johanne butik Vaxjö
– Vi har gjort en butik så som vi vill ha den. Vi vill gärna ta in närproducerad mat, men det är svårt att få tag i. Estetiken i butiken är också viktig, Vi säljer även gamla fina saker, berättar Hanne Nordin.

Text: Elisabeth Jönsson

Fotografier: Elisabeth Jönsson, publicerade  med tillåtelse av Hanne Nordin.

Elisabeth Jönsson, ansvarig utgivare

www.punctumsaliens.se drivs av Elisabeth Jönsson. Elisabeth har en bakgrund som journalist, kommunikationsansvarig, egen företagare och är idag verksam som gymnasielärare i media och kommunikation. Hon är också författare, musiker och kulturentreprenör som, när andan faller på, medverkar i, ibland även arrangerar, olika former av kulturevenemang. Kärleken till orden, ett brinnande intresse för kultur och olika livs- och samhällsfrågor och en stor nyfikenhet på de digitala mediernas möjligheter ledde hösten 2010 till starten av inspirations- och kulturprojektet Punctum saliens. Projektet syftar till att lyfta estetiska och humana värden, väcka skaparglädje och ge själslig inspiration och livskraft. 2014 föddes Liv&Tanke Förlag. Boken "Mer Människa - tankar om livet" och den tid vi lever i, som gavs ut våren 2016, är den första i förlagets regi. Punctum saliens är med på Tidskrift.nu, samlingsplatsen för Sveriges kulturtidskrifter. Elisabeth Jönsson är medlem i Författarcentrum Syd, Smålands författarsällskap, Sveriges Författarförbund, Musikcentrum Syd och STIM (Sveriges Tonsättares Internationella Musikbyrå).

En reaktion till “Johanne, Växjö säljer Kulturdagboken

  • 15 april, 2015 kl. 6:30 e m
    Permalink

    Vilken rar butik, gratulerar!!! <3

Kommentarer inaktiverade.