Vidgade kunskaper om Facebook

I ett nyligen publicerat inlägg, Kunskap om bloggande fick bort mina fördomar, skrev jag om hur jag förändrat min inställning till bloggande och att jag nu reflekterar kring huruvida jag ska gå med i Facebook igen eller inte.

Jag har fått intressant respons på detta bland annat från Frk Gallerist. Hon skriver i en kommentar den 17 november i  denna blogg. Nu ser jag det som ett verktyg för att hålla en liten ,men fortlöpande kontakt både med goda vänner och ytligt bekanta och sprida information till dem och deras nätverk. Man håller sig lite uppdaterad tills man träffas.”

Samtidigt belyser hon nackdelen med”allt strunt i stil med ”nu ska jag äta”, ”nu går jag till jobbet”, ”nu går jag och lägger mig”.”

Jag tror det krävs kunskap för att delta på sitt eget sätt

Elisabeth Wartoft som driver bloggen om Webb menar att enda sättet att påverka FB är att delta på sitt eget sätt;” Vi visar ju bara en ytlig sida av oss själva på FB, det som verkligen händer i vårt liv och frågorna vi verkligen funderar över delar vi ju inte med oss av på FB.

Utvecklande kontakter

Både Kicki och Elisabeth tycker att Facebook  är ett bra sätt att hålla kontakt med många som man annars kanske inte skulle haft någon kontakt med. Jag  får ytterligare perspektiv på frågan av den länk som Elisabeth bifogar. I en rapport sammanställd av Håkan Selg ,doktorand vid institutionen för informationsteknologi på Uppsala universitet och som det skrivits om i ett pressmeddelande från Uppsala universitet på Forskning.se framgår att kontakterna i själva verket utgör mycket användbara nätverk. Nätverk som upprätthålls just med hjälp av till synes meningslösa kommentarer och uppdateringar.

Så mina perspektiv vidgas ytterligare och detta med att delta på sitt eget sätt är intressant. Jag ska testa och se om det är möjligt. Skam den som ger sig.