Utvecklas med WordPress

I slutet av juni slutade plötsligt mitt WordPresstema att fungera.I samband med uppgraderingen till WordPress 3.2 visade det sig att det tema jag hade inte klarade uppgraderingen .I detta inlägg berättar jag om vad det var som hände egentligen och hur det var möjligt att lösa.

Det känns gott att äntligen kunna börja publicera inlägg regelbundet igen. Jag blev ganska kallsvettig ett tag när mitt tidigare tema gick sönder och en hel del layoutarbete behövde göras om. Direkt när det hände försökte jag snabbt hitta en lösning genom att välja ett annat tema, men det visade sig vara svårare än jag trott. Flera av de teman som fanns på WordPressforum var svåra att hantera för 3.2 versionen. Dessutom har jag en del önskemål om vilken typ av tema jag ville ha.Till slut fann jag ett som till en början såg ganska krångligt ut, men som visat sig inrymma flera olika möjligheter. Temat är Suffusion theme .

Bra att titta på vid val av tema tycker jag har varit hur aktivt forum temat har, om det regelbundet kommer nya uppgraderingar och hur temat verkar fungera när man tar del av information och diskussioner på temats eventuella forum. För mig var det också viktigt vilka designmöjligheter som var möjligt att åstadkomma med hjälp av temat utan att själv behöva knappa kod.

Jag kan tillägga att det också finns flera betalteman att köpa för den som är intresserad av det. Jag vill poängtera att bara för att man en gång köpt temat behöver det inte innebära att det automatiskt hänger med WordPress uppgraderingar. Ett bra tips är att kolla upp detta innan ett eventuellt beslut och köp/val av tema.

Varför krångla till det?

Några av er som följer Punctum saliens kanske undrar varför jag ska krångla till det för mig och välja att blogga med hjälp av verktyget WordPress. Varför inte bara starta en blogg via till exempel Googles verktyg Blogger eller genom någon annan form av bloggtjänst? Jag gör det också via jobbet och tillsammans med mina elever. Privat har jag velat använda mig av ett bloggverktyg som jag tycker ger mig större utvecklingsmöjligheter och som gör att jag vidgar mina kunskaper ytterligare. I mitt kontaktnät finns personer som är insatta i olika publiceringsverktyg och efter samtal med några av dem har jag dragit slutsatsen att WordPress och även Joomla är väl användbara för att bygga webbplatser med. WordPress ger mig som användare flera möjligheter. Jag får ett otal olika teman att välja på. Det finns också en mängd olika plugins (tillägg) som är spännande att utforska och arbeta med. Det jag framförallt lärde mig av att mitt tidigare tema gick sönder är hur viktigt att hela tiden ha koll på uppgraderingar av teman och tillägg så att de är kompatibla med den senaste version av WordPress som man installerat.

Värdet av ett bra webbhotell

En annan sak jag har värdesatt mycket och som blev väldigt tydligt för mig när kraschen inträffade är hur viktigt det är med ett bra webbhotell. Det säger sig kanske självt att jag utan tvekan väljer att fortsätta mitt samarbete med mitt tidigare webbhotell. Den support som Binero bistod med  när tekniken kraschade för mig var utomordentlig.Alla inlägg fanns sparade i databasen hos dem. Jag kunde ställa alla möjliga frågor och även om jag inte kunde få hjälp med allt det tekniska så gav supportens kunniga tekniker alltid mig en hint om hur jag eventuellt skulle kunna lösa problemet och jag kunde gå vidare på egen hand.Ett stort extra plus är att jag alltid får  ett trevligt bemötande när jag ringer supporten.

Jag delar regelbundet med mig av de erfarenheter jag får genom att publicera mig på Punctum saliens.Är du intresserad av att veta mer om till exempel bloggande rekommenderar jag inläggen Skapa blogg -kunskapande tips och Inspirerande tips för ditt bloggande

Andra bra sajter för dig som tycker webbpublicering är intressant och som vill utveckla dina kunskaper tycker jag är:

Tommy Johanssons blogg om datorer och Internet

Bildkälla till detta inläggs huvudbild är http://www.freedigitalphotos.net/images/view_photog.php?photogid=681

2 svar på ”Utvecklas med WordPress

 • 7 augusti, 2011 kl. 4:50 e m
  Permalänk

  Tack för din fina kommentar Lotta.Positivt att få en hint om att jag är på rätt väg. Det gladde mig mycket, inte minst med tanke på all den tid man får lägga ner när sådana här missöden inträffar. Varm kram

 • 7 augusti, 2011 kl. 2:58 e m
  Permalänk

  Ja, tänkl, ibland är det bra med olyckshändelser: Ditt förra bloggtema var också snyggt, men detta är absolut ett strå vassare! Fortfarande inspirerande, men det känns mer uppdaterat och lättläst.
  Allt gott från Lotta

Kommentarer är stängda.