Skaparen och skapandet av Facebook på film -nätet forum för barns äkta jag

Skaparen av Facebook nu på film

Facebook grundades i februari 2004 av Mark Zuckerberg, då 19 år gammal som tillsammans med Dustin Moskovitz , Chris Hughes, Eduardo Saverin lär ha klurat på idén i deras studentkorridor på Harvaduniversitetet. Huvudkontoret ligger idag i Palo Alto, Kalifornien, i USA.

Idag har filmen om Facebook premiär.

Utvecklats till världens näst mest använda sajt

Den sociala nätverkssajten har enligt dagens uppgift i Dagens Nyheter över 500 miljoner aktiva användare och med det menas då användare som använt sajten den senaste månaden.Facebook är också världens näst mest använda sajt, efter Google( enligt mätföretaget Alexa).

Huvudrollen i filmen spelas av Jesse Eisenberg, 27 år . Han har tidigare gjort filmer som ”The squid and the whale” och ”Zombieland”.

Treåringarna har börjat surfa

Samtidigt följer jag dagens debatt där nätet är forum för många barns äkta jag enligt artikel i Expressen, men samtidigt så oroas sig en del för nätmobbning.Och nu har treåringarna, i vart fall en del börjat surfa. Som konsekvens av detta tänker jag förändras vuxenrollen.

Tipsa om Statens medieråd där det finns bra tips och diskussioner kring medieutvecklingen och användandet av våra medier för olika åldersgrupper.

Mer på Punctum saliens om sociala medier har du möjlighet att läsa här.