Skaparen och skapandet av Facebook på film -nätet forum för barns äkta jag

Skaparen av Facebook nu på film

Facebook grundades i februari 2004 av Mark Zuckerberg, då 19 år gammal som tillsammans med Dustin Moskovitz , Chris Hughes, Eduardo Saverin lär ha klurat på idén i deras studentkorridor på Harvaduniversitetet. Huvudkontoret ligger idag i Palo Alto, Kalifornien, i USA.

Idag har filmen om Facebook premiär.

Utvecklats till världens näst mest använda sajt

Den sociala nätverkssajten har enligt dagens uppgift i Dagens Nyheter över 500 miljoner aktiva användare och med det menas då användare som använt sajten den senaste månaden.Facebook är också världens näst mest använda sajt, efter Google( enligt mätföretaget Alexa).

Huvudrollen i filmen spelas av Jesse Eisenberg, 27 år . Han har tidigare gjort filmer som ”The squid and the whale” och ”Zombieland”.

Treåringarna har börjat surfa

Samtidigt följer jag dagens debatt där nätet är forum för många barns äkta jag enligt artikel i Expressen, men samtidigt så oroas sig en del för nätmobbning.Och nu har treåringarna, i vart fall en del börjat surfa. Som konsekvens av detta tänker jag förändras vuxenrollen.

Tipsa om Statens medieråd där det finns bra tips och diskussioner kring medieutvecklingen och användandet av våra medier för olika åldersgrupper.

Mer på Punctum saliens om sociala medier har du möjlighet att läsa här.

Elisabeth Jönsson, ansvarig utgivare

www.punctumsaliens.se drivs av Elisabeth Jönsson. Elisabeth har en bakgrund som journalist, kommunikationsansvarig, egen företagare och är idag verksam som gymnasielärare i media och kommunikation. Hon är också författare, musiker och kulturentreprenör som, när andan faller på, medverkar i, ibland även arrangerar, olika former av kulturevenemang. Kärleken till orden, ett brinnande intresse för kultur och olika livs- och samhällsfrågor och en stor nyfikenhet på de digitala mediernas möjligheter ledde hösten 2010 till starten av inspirations- och kulturprojektet Punctum saliens. Projektet syftar till att lyfta estetiska och humana värden, väcka skaparglädje och ge själslig inspiration och livskraft. 2014 föddes Liv&Tanke Förlag. Boken "Mer Människa - tankar om livet" och den tid vi lever i, som gavs ut våren 2016, är den första i förlagets regi. Punctum saliens är med på Tidskrift.nu, samlingsplatsen för Sveriges kulturtidskrifter. Elisabeth Jönsson är medlem i Författarcentrum Syd, Smålands författarsällskap, Sveriges Författarförbund, Musikcentrum Syd och STIM (Sveriges Tonsättares Internationella Musikbyrå).