Kunskapen om hur vi hanterar sociala medier behöver öka

Fördjupa kunskaperna om hur vi agerar på nätet

Bloggosfären och cyberspace leder in på nya vägar. Nyligen publicerades ett gästinlägg om upphovsrätt som jag skrivit på webbplatsen Omwebb, en blogg som bland annat tar upp skrivande för webben. Tack Elisabeth för ett givande och lärorikt samarbete.

Bakgrunden till detta inlägg är mina besök runt om i bloggosfären. Jag märkte då att en hel del bloggare inte känner till vad som gäller när det kommer till att publicera bilder och illustrationer bland annat. En proffsfotograf bloggade till exempel om att hon blivit bestulen och fått sina bilder olovandes publicerade på en blogg utomlands. Vi är många som försörjer oss på vår kreativitet. För mig kändes det viktigt att ge ett bidrag.

skrivinspiration
Temat för bokmässan 2012 – media

Vill för övrigt tipsa om nästa tema för Bok- och biblioteksmässan i Göteborg som kommer att bli media. I Dagens media läser jag att bakgrunden till mässan är att svenskar spenderar allt mer tid åt medier. Detta gör mediefrågor till några av vår tids viktigaste frågor. Samtidigt skriver tidskriften finns det i dag ingen mötesplats och arena som hanterar både bredden och djupet i medieutvecklingen. Ser fram emot denna mässa.

Utveckla dina jobbmöjligheter med hjälp av Facebook

Att medierna tar alltmer av vår tid har uppmärksammats i en serie artiklar i bland andra Aftonbladet. Flertal artiklar i dagspressen vittnar också om att det finns en osäkerhet kring hur vi ska hantera sociala medier såsom till exempel Facebook. Övertramp kan få allvarliga konsekvenser till exempel för arbetslivet. Rätt hanterat kan Facebook vara en väg att hitta drömjobbet som Linus Zackrisson, karriärkonsult på Minkarriär berättar om i Aftonbladets artikel ”Hitta drömjobbet- med Facebook.

Sociala medier kräver ett genomtänkt förhållningssätt något som tagits upp i tidigare inlägg såsom bland andra ” De sociala medierna skapar debatt och väcker känslor”.

Ett intressant område där jag tror vi bara sett början av utvecklingen.