Kreativitet

Kreativiteten banar nya vägar

Vi är många som fascineras av den, kreativiteten, en egenskap som vi alla, om vi är öppna för det, kan utveckla.

Kreativitet definieras enligt Nationalencyclopedin, NE, som ”förmåga till nyskapande, till frigörelse från etablerade perspektiv”. Här på Punctum saliens har jag, men också olika gästskribenter, skrivit en hel del om kreativitet ur olika aspekter.

Läs om Kreativitetsprocessens olika steg i inlägget Kreativitet – vad är det egentligen?

Tankar om hur vi bevarar och utvecklar vår kreativitet finner du i inlägget Hur bevarar och utvecklar vi kreativiteten?

För Punctum saliens har författaren Lotta Abrahamsson skrivit om skapande och kreativitet. Hon ställer frågan om geni och galenskap måste vara skapandets pris. I aktuellt gästinlägg för Punctum saliens skriver Torun Israelsson, som driver Kreativitetsguiden om Kreativitet och välmående

Och inte att glömma är hur kreativiteten kan skapa framgång och vara ett konkurrensmedel inom affärsvärlden. Mer om det i Holger Wästlunds gästinlägg om Kreativitet som konkurrensmedel

Använder du sökrutan till höger och skriver in ordet kreativitet, kommer du att få ytterligare artiklar om kreativitet. Bland andra finner du olika inlägg som mer utförligt beskriver de olika stegen i kreativitetsprocessen.

Fotokälla front/publicerad enligt gällande villkor:Foto:http://www.freedigitalphotos.net/image/SunsetAndSunriseg108-

bylineelisabethjonssonpunctumsaliens

Elisabeth Jönsson, ansvarig utgivare

www.punctumsaliens.se drivs av Elisabeth Jönsson. Elisabeth har en bakgrund som journalist, kommunikationsansvarig, egen företagare och är idag verksam som gymnasielärare i media och kommunikation. Hon är också författare, musiker och kulturentreprenör som, när andan faller på, medverkar i, ibland även arrangerar, olika former av kulturevenemang. Kärleken till orden, ett brinnande intresse för kultur och olika livs- och samhällsfrågor och en stor nyfikenhet på de digitala mediernas möjligheter ledde hösten 2010 till starten av inspirations- och kulturprojektet Punctum saliens. Projektet syftar till att lyfta estetiska och humana värden, väcka skaparglädje och ge själslig inspiration och livskraft. 2014 föddes Liv&Tanke Förlag. Boken "Mer Människa - tankar om livet" och den tid vi lever i, som gavs ut våren 2016, är den första i förlagets regi. Punctum saliens är med på Tidskrift.nu, samlingsplatsen för Sveriges kulturtidskrifter. Elisabeth Jönsson är medlem i Författarcentrum Syd, Smålands författarsällskap, Sveriges Författarförbund, Musikcentrum Syd och STIM (Sveriges Tonsättares Internationella Musikbyrå).

En reaktion till “Kreativitet

 • 16 februari, 2015 kl. 9:53 f m
  Permalink

  Som vanligt, myyyycket inspirerande läsning!
  Tack för det 🙂
  Varma hälsningar
  Halina

Kommentarer inaktiverade.