Tips för ditt bloggande

Att ge sig ut i bloggosfären är ett spännande äventyr. Du kanske funderar på att starta en egen blogg eller har redan en blogg och vill få några inspirerande tips. En blogg är en webbplats med personligt hållna inlägg gärna kryddade med dagsaktuella händelser som vi som bloggar länkar till. I ett tidigare inlägg har jag varit inne på några av de faktorer som jag personligen tycker bidrar till att en bloggs innehåll håller god kvalitet se Skapa blogg – kunskapande tips

När jag själv startade min webbplats hade jag god hjälp av tidningen Så skapar du en framgångsrik blogg en tidning som Tommy Johansson ansvarade för. Han driver också framgångsrikt en blogg om datorer och Internet

Vill man få bra tips för sitt bloggande är hans sida värd regelbundna besök. För den som vill hålla sig ajour med vad som händer inom området sociala medier så har Internetworld sammanställt en förteckning över de bloggare som tidningen tycker presenterar bra och aktuellt innehåll Läs 10 bloggar om sociala medier.

Som du ser har jag i detta inlägg länkat till sådant innehåll som jag tycker fördjupar det jag själv skriver om. Du kan också göra på samma sätt. Börja med att registrera dig hos Twingly. Du kan också ansluta dig till tjänsten RSS/ping. Det har jag själv gjort och det är en utomordentlig tjänst. Det är gratis, men för 100 kronor så blir inlägget pingat snabbare hos Twingly, Nyligen med flera. Undrar du vilka webbplatser, tidningar, tidskrifter etc som finns idag hos Twingly så har jag där hittat följande sammanställning.

Fler fina bilder hittar du hos free Vintage Images/blogspot.com

 

Elisabeth Jönsson, ansvarig utgivare

www.punctumsaliens.se drivs av Elisabeth Jönsson. Elisabeth har en bakgrund som journalist, kommunikationsansvarig, egen företagare och är idag verksam som gymnasielärare i media och kommunikation. Hon är också författare, musiker och kulturentreprenör som, när andan faller på, medverkar i, ibland även arrangerar, olika former av kulturevenemang. Kärleken till orden, ett brinnande intresse för kultur och olika livs- och samhällsfrågor och en stor nyfikenhet på de digitala mediernas möjligheter ledde hösten 2010 till starten av inspirations- och kulturprojektet Punctum saliens. Projektet syftar till att lyfta estetiska och humana värden, väcka skaparglädje och ge själslig inspiration och livskraft. 2014 föddes Liv&Tanke Förlag. Boken "Mer Människa - tankar om livet" och den tid vi lever i, som gavs ut våren 2016, är den första i förlagets regi. Punctum saliens är med på Tidskrift.nu, samlingsplatsen för Sveriges kulturtidskrifter. Elisabeth Jönsson är medlem i Författarcentrum Syd, Smålands författarsällskap, Sveriges Författarförbund, Musikcentrum Syd och STIM (Sveriges Tonsättares Internationella Musikbyrå).