Gör skillnad i jul

Önskar dig en riktigt fin jul.

Har du ännu inte bestämt dig för vad du ska ge i julklapp i år?

Tipsar om möjligheten att ge fina gåvobevis i julklapp. I Unicefs gåvoshop finns livräddande produkter till de barn som behöver det mest. Punctum saliens medverkar i Unicefs kampanj bloggare för varenda unge.

En annan möjlighet för dig som vill göra skillnad kan vara att ge gåvor till olika julklappsinsamlingar via till exempel olika kvinnojourer. Tipsa gärna i kommentarsfältet nedan på sådana möjligheter.

Foto:"Newborn Baby Feet" by kangshutters
Foto:”Newborn Baby Feet” by kangshutters/Free digitalphotos.net

Själv har jag en mycket avspänd inställning till julen. Inga krav eller måsten, få förväntningar. Mer tacksamhet över möjligheten att kunna fira en jul i lugn och ro med människor jag älskar.

Livet är ingen självklarhet. Livet är en gåva att vara rädd om. Var rädd om dig i jul. Bilden till detta inlägg är från filmen Svinalängorna och den är publicerad med tidigare tillstånd av Nordisk Film.

Nästa inlägg här på Punctum saliens publiceras efter julhelgen.

christmastree

Med önskan om en God Jul!

 

bylineelisabethjonssonpunctumsaliens

 

Elisabeth Jönsson, ansvarig utgivare

www.punctumsaliens.se drivs av Elisabeth Jönsson. Elisabeth har en bakgrund som journalist, kommunikationsansvarig, egen företagare och är idag verksam som gymnasielärare i media och kommunikation. Hon är också författare, musiker och kulturentreprenör som, när andan faller på, medverkar i, ibland även arrangerar, olika former av kulturevenemang. Kärleken till orden, ett brinnande intresse för kultur och olika livs- och samhällsfrågor och en stor nyfikenhet på de digitala mediernas möjligheter ledde hösten 2010 till starten av inspirations- och kulturprojektet Punctum saliens. Projektet syftar till att lyfta estetiska och humana värden, väcka skaparglädje och ge själslig inspiration och livskraft. 2014 föddes Liv&Tanke Förlag. Boken "Mer Människa - tankar om livet" och den tid vi lever i, som gavs ut våren 2016, är den första i förlagets regi. Punctum saliens är med på Tidskrift.nu, samlingsplatsen för Sveriges kulturtidskrifter. Elisabeth Jönsson är medlem i Författarcentrum Syd, Smålands författarsällskap, Sveriges Författarförbund, Musikcentrum Syd och STIM (Sveriges Tonsättares Internationella Musikbyrå).