Solrosor i staden ger inspiration för kropp och själ

Ett två hektar stort solrosfält lyser nu upp Växjö stad. För initativet står kulturföreningen Hofs Lifs i Växjö. Deltagarna ska ha sått 340 000 solrosfrön, något som resulterat i ett imponerande fält.

Jag tog en promenad vid fältet och fann en ingång, som ledde till ytterligare en ingång och till mötesplatser att stanna till vid. Projektet gjorde så gott i mitt hjärta så jag delger några bilder så du kan få en känsla för hur det ser ut.

”Ack, solros som solens takt mäter, av längtan förtärd
till den ljuva gyllene trakt, där slut är vandrarens färd!”
                                                                     William Blake: Solrosen, 1794

Följ med på en inspirerande promenad för kropp och själ.

Solrosor i staden / Punctum saliens Youtube

Ett experimenterande bildspel skapat utifrån en inspirerande söndagspromenad i solrosfältet den 23 september 2012. Musiken skapad med hjälp av så kallade loopar i garageband.

Vill du veta mer om solrosen och solrosfältet?

För dig som vill veta mer om solrosen se gärna Solblomman alla älskar (Viivilla)

Varmt tack kulturföreningen Hofs Lifs för ett underbart initativ!

 

Elisabeth Jönsson, ansvarig utgivare

www.punctumsaliens.se drivs av Elisabeth Jönsson. Elisabeth har en bakgrund som journalist, kommunikationsansvarig, egen företagare och är idag verksam som gymnasielärare i media och kommunikation. Hon är också författare, musiker och kulturentreprenör som, när andan faller på, medverkar i, ibland även arrangerar, olika former av kulturevenemang. Kärleken till orden, ett brinnande intresse för kultur och olika livs- och samhällsfrågor och en stor nyfikenhet på de digitala mediernas möjligheter ledde hösten 2010 till starten av inspirations- och kulturprojektet Punctum saliens. Projektet syftar till att lyfta estetiska och humana värden, väcka skaparglädje och ge själslig inspiration och livskraft. 2014 föddes Liv&Tanke Förlag. Boken "Mer Människa - tankar om livet" och den tid vi lever i, som gavs ut våren 2016, är den första i förlagets regi. Punctum saliens är med på Tidskrift.nu, samlingsplatsen för Sveriges kulturtidskrifter. Elisabeth Jönsson är medlem i Författarcentrum Syd, Smålands författarsällskap, Sveriges Författarförbund, Musikcentrum Syd och STIM (Sveriges Tonsättares Internationella Musikbyrå).

2 reaktioner till “Solrosor i staden ger inspiration för kropp och själ

  • 26 september, 2012 kl. 1:05 e m
    Permalink

    Ja, det är mycket speciellt. I helgen ska det vara musik, konst, marknad och skördefest i och vid fältet. Ett härligt initativ som gör gott för själen.

Kommentarer inaktiverade.