Monet hämtade inspiration i sin trädgård

Personlig kulturspegel augusti 2012

Monets trädgård är belägen i Giverny, cirka sju mil nordväst om Paris, vid porten till Normandie. Den franske konstnären Monet brukar anses som en av de främsta pionjärerna för en konstriktning inom måleriet som uppstod i Frankrike på 1870-talet ,impressionismen. Impressionismen var revolutionerande för sin tid. Inom den så kallade konsteliten hyllades den direkt avbildande konstriktningen. Nu kom en ny grupp av konstnärer som använde sig av grova synliga penseldrag istället för att fånga små detaljer. Impressionisterna som riktningen i efterhand kom att kallas använde sig av en teknik som var skissartad istället för direkt avbildande. Något som till en början betraktades med avsmak från publiken. Det handlade om att fånga intrycket, impression, istället för att korrekt avbilda motivet. Uttrycket impressionism härstammar från Monets målning Impression- soluppgång.

Boktips

Monet Bokus

För barnen

Linnea i målarens trädgård Bokus

I Monets trädgård

I somras hade jag möjlighet att besöka trädgården och bjuder dig på några från detta besök. Välkommen att följa med på en rundvandring i trädgården.

Till Youtube Monets trädgård /Klicka här

3 svar på ”Monet hämtade inspiration i sin trädgård

  • 18 augusti, 2012 kl. 5:00 e m
    Permalänk

    Monets trädgård drömmer jag om att resa till någon gång i mitt liv. Jag köpte en bok om den för några år sedan på bokrea. Bara att titta i boken är en njutning.

    Så fina bilder du visar här, Tack för titten!

    Kram/Anna-Karin

Kommentarer är stängda.