Vad är vackert?

Vad är egentligen vackert?

Det finns ett välkänt uttryck ”Skönheten finns i  betraktarens öga” som kanske är en form av svar på frågan. Att beröras i sitt innersta, i sin själ har jag tidigare varit inne på i inlägget Respektera och utveckla känslan för vad din personliga själ behöver.

Tänker på de dagliga handlingar vi gör gentemot varandra. Vad är en vacker handling? En nyhet som fick stor genomslagskraft under gårdagen är den om busschauffören som stannade för att trösta en gråtande flicka.

Till Expressen säger busschauffören André Grandin:

Det har alltid legat i min natur att hjälpa till när jag ser att någon gråter eller har ont. Om jag ser att någon ligger ner så stannar jag alltid och frågar om jag kan hjälpa till. Det hoppas jag ligger i människans natur.”

Enligt uppgift i Expressens artikel lär bilden ha delats 3000 gånger på Twitter.

Det säger något om vad vi tycker är vackert, eller hur? Fler sådana handlingar och världen blir mänskligare, eller vad tror du?

Låt oss lyfta fram goda och medmänskliga handlingar. Vi behöver förebilder!

Foto till detta inlägg: ”Little Girl Looking Down” by David Castillo Dominici/Free digitals photos.net

Elisabeth Jönsson, ansvarig utgivare

www.punctumsaliens.se drivs av Elisabeth Jönsson. Elisabeth har en bakgrund som journalist, kommunikationsansvarig, egen företagare och är idag verksam som gymnasielärare i media och kommunikation. Hon är också författare, musiker och kulturentreprenör som, när andan faller på, medverkar i, ibland även arrangerar, olika former av kulturevenemang. Kärleken till orden, ett brinnande intresse för kultur och olika livs- och samhällsfrågor och en stor nyfikenhet på de digitala mediernas möjligheter ledde hösten 2010 till starten av inspirations- och kulturprojektet Punctum saliens. Projektet syftar till att lyfta estetiska och humana värden, väcka skaparglädje och ge själslig inspiration och livskraft. 2014 föddes Liv&Tanke Förlag. Boken "Mer Människa - tankar om livet" och den tid vi lever i, som gavs ut våren 2016, är den första i förlagets regi. Punctum saliens är med på Tidskrift.nu, samlingsplatsen för Sveriges kulturtidskrifter. Elisabeth Jönsson är medlem i Författarcentrum Syd, Smålands författarsällskap, Sveriges Författarförbund, Musikcentrum Syd och STIM (Sveriges Tonsättares Internationella Musikbyrå).