Tankar om tid i ord och ton, Kulturnatten Växjö 2018

Tankar om tid i ord och ton, Kulturnatten Växjö 2018. Ett nytt år tar nu enligt vår västerländska tideräkning sin början. Vi är många som runt nyåret reflekterar över tiden som gått och vad som komma skall. Det är inte utan viss möda som vi försöker befinna oss i nuet. I nuet är jag själv när jag skapar på olika sätt, skriver, skapar musik, möter inspirerande människor och platser. Ser fram emot och bjuder in dig till följande evenemang:

Den 27 januari har du möjlighet att dela en stund med fem småländska författare. Vi samlas under den gemensamma rubriken ”Tankar om tid i ord och ton” i Domkyrkocentrums bibliotek/Café lilla torg klockan 15.00-16.00, ett evenemang inom ramen för Kulturnatten i Växjö. Varmt välkommen att ta del av tankar och reflektioner om tiden i ord och ton.

Bilden från vänster: Marianna Agetorp, Anders Ekberg, Maria Bielke von Sydow, Elisabeth Jönsson och Tina K Persson.

Program

tankar om tid i ord och ton

Tankar om tid i ord och ton

Kulturnatten Växjö 27 januari 2018
Domkyrkocentrums bibliotek/ Café lilla torg kl. 15.00-16.00
Medverkande författare:
Marianna Agetorp

Marianna är poet, föreläsare och allehandamakare inom konst, kultur och natur. Oavsett om hon krattar fram en Skogskatedral eller om hon planterar en rosenträdgård runt de väldiga stenarna på Stensjöäng är det orden och mellanrummen i tiden, som förmedlar evighet, enkelhet och innerlighet.

Läs mer på: www.marianna.agetorp.se

Anders Ekberg

Författare med elva romaner vilka kan behandla ämnen som hat mellan syskon, bedrägeri, falskspel, infall, oväntade händelser, förbryllande sammanhang, bråd död, säregna liv, ofta med anknytning till kulturen som vi har den omkring oss i detta kalla land i utkanten av ett Europa som skapar sig egna problem.

Läs mer på www.bokvurm.se

Maria Bielke von Sydow

Litteratör från Vetlanda som gärna kombinerar orden med rytm och toner. Ett par minuter kan förändra en hel världshistoria, ett par sekunder kan förändra en människas liv. Och hela tiden förändras allting; lagas, byts ut, slängs och föds på nytt. Människors längtan är konstant.

Läs mer på www.bielkevonsydow.blogspot.se

Elisabeth Jönsson

”Det skrivna ordet är mitt livselixir, naturen min andningsgunga, musiken min frizon. Möten med människor och olika skapande uttryck är mina främsta inspirationskällor. I min lärargärning, och via de kreativa och konstnärliga projekt jag väljer att engagera mig i, vill jag ge mitt bidrag för att jorden ska bli och få vara en medmänsklig och vacker plats att vistas på.” Läs mer på www.elisabethjonsson.se & www.punctumsaliens.se

Vid pianot Allan Rogers.

Tina K Persson

Jag håller mig i ordet så som en gren håller sig i trädet. Skillnaden är nog, att om du sågar av en gren på trädet, så lever trädet vidare, men jag tror ärligt talat inte att jag skulle vara motiverad att vara människa om inte det fanns ett liv med litteratur, konst och musik. I frihet.

Läs mer på www.freja.as

Omslagsbilden för detta inlägg, foto: “Bright White Star In Space” by nuttakit, Free digital photos.net

Tid för livet

Kittebo Författarrum

Senare under kvällen är du varmt välkommen till Sensus lokaler i centrala Växjö. Under kvällen har du där möjlighet att ta del av olika evenemang inom ramen för Kittebo Författarrum.

Mellan 20.30-20.45 framför jag ett program med textläsning, sång och lyrik under rubriken Tid för livet. Om kulturnattens evenemang för Kittebo Författarrum kan du läsa om via sidan Aktuellt/Kittebo.

Program Kulturnatten Växjö 2018

Programmet för Kulturnatten i sin helhet finner du via hemsidan för Växjö kommun. Därifrån kan du också ladda ned det i sin helhet (PDF-format). Via Facebook finner du alla författarevenemang som äger rum under Kulturnatten i Växjö via evenemanget Författare i Kronoberg, Kulturnatten Växjö 2018.

 

Ett svar på ”Tankar om tid i ord och ton, Kulturnatten Växjö 2018

Kommentarer är stängda.