Smålands kulturfestival 2014

När höstmörkret sänker sig över Småland lyser Smålands kulturfestival över landskapet. Under fyra dagar, i år mellan den 30 oktober och 2 november kan vi, för tredje året i rad, ta del av storstadens utbud i småländska landsbygdsmiljöer.

– Med festivalen vill vi också locka folk utifrån att ta del av det bästa av Småland, berättar Susanne Rydén som är initativtagare, projektledare och konstnärligt ansvarig för festivalen.

susannerydenSusanne Rydén har en framgångsrik internationell bakom sig som sångerska på den klassiska musikscenen. Därtill har hon, för sina insatser inom musiken, tilldelats ett flertal priser och utmärkelser. Som född och uppvuxen i Hjärtlanda, beläget några kilometer från Sävsjö, bär hon med sig ett varmt hjärta för Småland. Här landar hon också med jämna mellanrum i familjens sommar- och fritidsbostad, tankar kraft och inspiration inför kommande projekt.

Just nu pågår ett intensivt arbete med allt som ska arrangeras, samordnas inför, under och efter festivalen. Nytt för i år är att det under festivaldagarna öppnar en flyglinje direkt från Köln, Tyskland.

I slutet av oktober blir det musik, konst, teater, dans och även olika gränsöverskridande konstprojekt med såväl lokala som riks- och internationellt kända artister. Kultur som skapar möten över generationsgränser och som öppnar upp landskapets rika kulturutbud för en bred publik.

Ta del av programutbudet för Smålands kulturfestival.

Mer om festivalen blir det på Punctum saliens hösten 2014.

bylineelisabethjonssonpunctumsaliens

Elisabeth Jönsson, ansvarig utgivare

www.punctumsaliens.se drivs av Elisabeth Jönsson. Elisabeth har en bakgrund som journalist, kommunikationsansvarig, egen företagare och är idag verksam som gymnasielärare i media och kommunikation. Hon är också författare, musiker och kulturentreprenör som, när andan faller på, medverkar i, ibland även arrangerar, olika former av kulturevenemang. Kärleken till orden, ett brinnande intresse för kultur och olika livs- och samhällsfrågor och en stor nyfikenhet på de digitala mediernas möjligheter ledde hösten 2010 till starten av inspirations- och kulturprojektet Punctum saliens. Projektet syftar till att lyfta estetiska och humana värden, väcka skaparglädje och ge själslig inspiration och livskraft. 2014 föddes Liv&Tanke Förlag. Boken "Mer Människa - tankar om livet" och den tid vi lever i, som gavs ut våren 2016, är den första i förlagets regi. Punctum saliens är med på Tidskrift.nu, samlingsplatsen för Sveriges kulturtidskrifter. Elisabeth Jönsson är medlem i Författarcentrum Syd, Smålands författarsällskap, Sveriges Författarförbund, Musikcentrum Syd och STIM (Sveriges Tonsättares Internationella Musikbyrå).