Smålands kulturfestival 2014

När höstmörkret sänker sig över Småland lyser Smålands kulturfestival över landskapet. Under fyra dagar, i år mellan den 30 oktober och 2 november kan vi, för tredje året i rad, ta del av storstadens utbud i småländska landsbygdsmiljöer.

– Med festivalen vill vi också locka folk utifrån att ta del av det bästa av Småland, berättar Susanne Rydén som är initativtagare, projektledare och konstnärligt ansvarig för festivalen.

susannerydenSusanne Rydén har en framgångsrik internationell bakom sig som sångerska på den klassiska musikscenen. Därtill har hon, för sina insatser inom musiken, tilldelats ett flertal priser och utmärkelser. Som född och uppvuxen i Hjärtlanda, beläget några kilometer från Sävsjö, bär hon med sig ett varmt hjärta för Småland. Här landar hon också med jämna mellanrum i familjens sommar- och fritidsbostad, tankar kraft och inspiration inför kommande projekt.

Just nu pågår ett intensivt arbete med allt som ska arrangeras, samordnas inför, under och efter festivalen. Nytt för i år är att det under festivaldagarna öppnar en flyglinje direkt från Köln, Tyskland.

I slutet av oktober blir det musik, konst, teater, dans och även olika gränsöverskridande konstprojekt med såväl lokala som riks- och internationellt kända artister. Kultur som skapar möten över generationsgränser och som öppnar upp landskapets rika kulturutbud för en bred publik.

Ta del av programutbudet för Smålands kulturfestival.

Mer om festivalen blir det på Punctum saliens hösten 2014.

bylineelisabethjonssonpunctumsaliens