Slow Art på turné

Jag har tidigare här på Punctum saliens skrivit om den så kallade Slow-rörelsen. I detta inlägg vill jag uppmärksamma en utställning under epitetet Slow Art som just nu är på turné.

Mellan den 20 september 2014 och den 11 januari 2015 är det möjligt att se denna utställning på Länsmuseeet i Gävleborg.

Slow Art handlar om att ge oss som betraktare perspektiv på tid och tillverkningsprocesser. Utställlningen är producerad av  Nationalmuseum i Stockholm där den också visades under 2012. Utställningen presenterar ett antal föremål i material som glas, keramik, trä, textil, metall och papper. Och budskapet är att göra saker väl med kvalitet. Här kan man jämföra med tankarna som rådde kring Arts and Crafts movement under 1800-talets senare hälft ( Läs gärna inlägget Långsamhet utvecklar en mer själfull känsla för livet.)

Utställningen Slow Art har tidigare visats på Kalmar slott, Falkenbergs museum och också i Paris. Nu går den så vidare till Gävleborgs museum för att under våren 2015 komma till Jönköping

Foto: Nationalmuseum, Slow Art
Foto: Nationalmuseum, Slow Art, Klänning Broken Shadow, skinn, siden, Helena Hörstedt 2008. Objekt, Keramiska former nr 2, porslinslera, Eva Hild 1999. Matta, Spår, ull, handknuten, Malou Andersson 2008.

bylineelisabethjonssonpunctumsaliens