Sång för själ och hjärta

Den 30 juni kommer jag att läsa några av mina texter och sjunga i samband med En kväll för själen i Lomma kapell.

Är just nu mitt uppe i en period av extra intensiv sångövning. Under gårdagen var det också sångarträff hos Maria Sennvall med möjlighet att framföra valda stycken ur den personliga repertoaren.

mariasennvallelisabethjonsson

Jag har haft förmånen att få samarbeta med Maria Sennvall i samband med release av den Kulturdagbok som jag gav ut i regi av Punctum saliens våren 2014 (läs mer i inlägget Toner i sommarkvällen).

Sedan två år tillbaka tar jag också regelbundet lektioner för henne. Maria har du tidigare kunnat läsa om här på Punctum saliens i inlägget Maria Sennvall om sin kärlek till sången och musiken.

Maria är verksam som sångpedagog och anordnar regelbundet sångarträffar. Ledorden för hennes verksamhet är sång för själ och hjärta. Maria är engagerad i Smålandsoperans verksamhet och projektledare för Smålands körfestival som äger rum i Rosdala glasbruk i Norrhult den 9-11 oktober. Läs mer på Smålands körfestival,Smålandsoperan.

Elisabeth Jönsson, ansvarig utgivare

www.punctumsaliens.se drivs av Elisabeth Jönsson. Elisabeth har en bakgrund som journalist, kommunikationsansvarig, egen företagare och är idag verksam som gymnasielärare i media och kommunikation. Hon är också författare, musiker och kulturentreprenör som, när andan faller på, medverkar i, ibland även arrangerar, olika former av kulturevenemang. Kärleken till orden, ett brinnande intresse för kultur och olika livs- och samhällsfrågor och en stor nyfikenhet på de digitala mediernas möjligheter ledde hösten 2010 till starten av inspirations- och kulturprojektet Punctum saliens. Projektet syftar till att lyfta estetiska och humana värden, väcka skaparglädje och ge själslig inspiration och livskraft. 2014 föddes Liv&Tanke Förlag. Boken "Mer Människa - tankar om livet" och den tid vi lever i, som gavs ut våren 2016, är den första i förlagets regi. Punctum saliens är med på Tidskrift.nu, samlingsplatsen för Sveriges kulturtidskrifter. Elisabeth Jönsson är medlem i Författarcentrum Syd, Smålands författarsällskap, Sveriges Författarförbund, Musikcentrum Syd och STIM (Sveriges Tonsättares Internationella Musikbyrå).

En reaktion till “Sång för själ och hjärta

  • 14 juni, 2015 kl. 7:05 e m
    Permalink

    Så fin sida <3 Ville bara lämna ett litet avtryck att jag varit här. Har haft en paus på min blogg men nu är jag tillbaka igen 🙂 Mvh Catarina, Kiruna

Kommentarer inaktiverade.