När blir man författare?

Fick en intressant fråga av Smålandspostens reporter Linnéa Pettersson i samband med Kronobergs bokmässa den 22 november.

När blir man författare?

 

 

Mitt svar: – Jag tycker nog att man ska vara invald i Svenska Författarförbundet, de ska ha antagit en. Innan dess är man skribent och det är inget fel med det.

Efterkommentar: Ber att få korrigera mig själv då det ju inte heter Svenska Författarförbundet utan Sveriges Författarförbund.

Följdfrågan var:

Kan vem som helst bli författare?

Mitt svar: – Alla har någonting att berätta och frågan är hur framgångsrik man vill bli och hur man vill mäta framgång. Jag tycker att alla har rätt att berätta sin berättelse.

Övriga som blev intervjuade av Smålandsposten i samband med Kronobergs bokmässa var; Leif Andergren, Maria Bielke von Sydow och Zaki Yassin.

Vad tycker du? När blir man författare och kan vem som helst bli författare?

Artikeln publicerad i Smålandsposten måndagen den 24 november.

2 svar på ”När blir man författare?

  • 30 november, 2014 kl. 11:39 f m
    Permalänk

    Intressant motfråga Staffan Öberg. Precis som inom så många andra områden försöker vi människor bygga hierarkier.Debatten kommer säkert att fortsätta då den berör så många intressenter, såväl kommersiella som icke-kommersiella. Tack för din kommentar!

  • 29 november, 2014 kl. 8:14 e m
    Permalänk

    Varför ställs frågan? När blir man sångare? När blir man målare? När blir man programmerare? Dom frågorna ställs inte men det är viktigt att ställa frågan när man blir författare och varför ska ett förbund ha monopol på den frågan?

Kommentarer är stängda.