Lär känna Växjö via Instagram

Sedan en tid tillbaka driver Växjö kommun det digitala projektet Instagram@govaxjo.

Via Instagram kan intresserade ta del av kända och okända växjöbors vardags- och arbetsliv. Aktuell instagrammare ansvarar för en vecka och publicerar tre till fem bilder om dagen.

Mellan den 1 och 7 juni är det så min tur. Det blir fotografier och berättelser om min lärargärning, mitt vardagsliv och mina livspassioner såsom författarskapet och musiken.

1984 gick flyttlasset för min del till Växjö. Det finns såklart flera orsaker till att jag valt att stanna kvar i staden.

Om tidigare och kommande instagrammare har du möjlighet att läsa på Växjö kommuns hemsida. Varför inte följa instagram@govaxjo du också?

Foto: Solrosfält av kulturföreningen Hofs Lifs i Växjö, läs mer i inlägget Solrosfält i Växjö.

 

bylineelisabethjonssonpunctumsaliens

Elisabeth Jönsson, ansvarig utgivare

www.punctumsaliens.se drivs av Elisabeth Jönsson. Elisabeth har en bakgrund som journalist, kommunikationsansvarig, egen företagare och är idag verksam som gymnasielärare i media och kommunikation. Hon är också författare, musiker och kulturentreprenör som, när andan faller på, medverkar i, ibland även arrangerar, olika former av kulturevenemang. Kärleken till orden, ett brinnande intresse för kultur och olika livs- och samhällsfrågor och en stor nyfikenhet på de digitala mediernas möjligheter ledde hösten 2010 till starten av inspirations- och kulturprojektet Punctum saliens. Projektet syftar till att lyfta estetiska och humana värden, väcka skaparglädje och ge själslig inspiration och livskraft. 2014 föddes Liv&Tanke Förlag. Boken "Mer Människa - tankar om livet" och den tid vi lever i, som gavs ut våren 2016, är den första i förlagets regi. Punctum saliens är med på Tidskrift.nu, samlingsplatsen för Sveriges kulturtidskrifter. Elisabeth Jönsson är medlem i Författarcentrum Syd, Smålands författarsällskap, Sveriges Författarförbund, Musikcentrum Syd och STIM (Sveriges Tonsättares Internationella Musikbyrå).