Mingla med KulturiSmåland, Kulturnatten Växjö 2017

Mingla med KulturiSmåland, Kulturnatten Växjö 2017. Den 28 januari är det dags för Växjös kulturnatt. Jag medverkar vid två olika tillfällen. Förutom Författaruppläsning i Domkyrkocentrum blir det premiärträff för Facebook-gruppen ”KulturiSmåland” i Det fria ordets hus klockan 16.00-17.30.

Kulturnatten Växjö 2017

Författaruppläsning i Domkyrkocentrum

Mellan klockan 15.00-16.00 är vi fem författare som kommer att läsa texter i Domkyrkocentrum. Moderator är Pelle Olsson, regionombud från Sveriges Författarförbund.

Medverkande författare är i bokstavsordning: Anders Ekberg, Maria Estling Vannestål, Elisabeth Jönsson, Jeremiah Karlsson och Pelle Olsson.

Mingla med KulturiSmåland, Kulturnatten Växjö 2017

Under Kulturnatten 2017 (28 januari) blir det mingel och ett härligt program med några av medlemmarna från Facebookgruppen ”KulturiSmåland. Det är premiärträff för gruppen under ledning av Maria Estling Vannestål och Elisabeth Jönsson. Vi träffas i Det fria ordets hus (kl.16.00-17.30). Det kommer att finnas dryck och enklare tilltugg till självkostnadspris.

 

kulturismaland

Kittebo kursgård och skogscafé är i full gång med förberedelserna inför sin kommande musikteater.

Hösten 2016 satte Linnéateatern, Växjö upp Singing´in the rain. Kanske var du en som såg den? Under Kulturnatten kan du i Det fria ordets hus ta del av ett inslag från den välkända musikalen.

Efter en yrkeskarriär inom landstinget började Anders Ekberg skriva. Och det har resulterat i flera böcker. Hör honom läsa ur romanen Falsk som konst.

Min medadministratör Maria Estling Vannestål berättar om skrivandets betydelse för henne. Maria blev nyligen nominerad till det omtalade Selmapriset för sin roman Lex Katarina.

Min egen punkt är tänkt att bli en överraskning som släpps i samband med Kulturnatten. Rubriken har jag satt till ”Famna livet”.

Den skickliga kören VivaVox från Växjö är kören som kallar sig dubbelkvartett. Kören sjunger ofta a capella och på repertoaren finns jazz, visa, folkmusik, pop, och kyrkomusik.

Välkomna hälsar vi som är gruppens administratörer.

Kulturnatten Vaxjo 2017

För samtliga evenemang och nyheter se Kulturnatten Växjö via Facebook.

Kulturnatten är en återkommande händelse i Växjö och 2017 är temat kärlek. Huvudarrangör är Växjö kommun och under eftermiddagen, kvällen och en bit in på småtimmarna är det olika kulturaktiviteter runt om i Växjö stad.