Toner i sommarkvällen!

Vilken fantastisk Qoola Qvinnor kväll det blev. Underbara människor, bokrelease, sång och musik i den underbart vackra miljö som Susanna Arwin och Rolf Kågell skapat med Svenska Tantens trädgårdscafé.

Kultur i sommarkvällen på Svenska Tantens trädgårdscafé

För mig är detta något av en dröm som går i uppfyllelse. 2010 startade jag inspirations-och kulturprojektet Punctum saliens, ett projekt jag driver när lusten och skaparglädjen faller på. Jag besöker regelbundet Tantens café, insuper den vackra miljön och tar del av de utställningar som erbjuds.Jag har länge drömt om att anordna något evenemang på platsen.

För två år sedan föddes idén till ”Kulturdagboken”. I höstas började jag ta upp sången igen med hjälp av Maria Sennvall. Qoola Qvinnors nätverk har jag följt under flera år och också varit en del av att bygga upp det i Växjö i rollen av ambassadör. Så sammanföll trådarna och bildade en väv tack vare alla de fina människor runtomkring som valt att stötta och medverka på olika sätt.

Kultursoare med Elisabeth Jonsson och Maria Sennvall.
Foto: Maria Henell

Varmt tack till Maria Sennvall som tror på mig och min förmåga att sjunga. Sången gör mig hel som människa. Varm tack till Siv Thuresdotter som genom nätverket Qoola Qvinnor skapar en plattform för kvinnor att förverkliga sina drömmar och för de fina kontaktytor som du skapar genom detta nätverk. Ett varmt tack till Rolf Kågell och Susanna Arwin för den ljuvliga och sinnliga miljön på Svenska Tantens trädgårdscafé, för all gästvänlighet och god mat som serverades under kvällen.

Varmt tack till alla generösa gåvogivare som gjorde kvällens visitkortslotteri möjligt och till  Carina Ståhl och Maria Henell för fina fotografier.

toner med maria sennvall och elisabeth jonsson Svenska Tantens café
Foto: Carina Ståhl, Gyllenljus

Varmt innerligt tack till dig som kom och gjorde kvällen till ett minne att bevara i mitt hjärta för resten av livet. Utan dig hade detta evenemang inte varit möjligt.

skymning svenska tantens tradgardscafe

 

I vår sårbarhet kan vi mötas som just människor

En viktig drivkraft för Punctum saliens är att lyfta de humana, mänskliga värdena. Här spelar kulturen en avgörande roll. Jag menar att människan behöver kulturen för att bli hel, men också för att bredda sina perspektiv och växa som individ och medmänniska. Mångfalden ger rikedom! De konstnärliga uttrycken öppnar våra sinnen, gör oss sårbara. I denna sårbarhet kan vi mötas just som människor. Att bli berörd i hjärtat och att beröra skapar den grund på vilket ett mänskligt samhälle kan vila.

Därför finns nu också ”Kulturdagboken”, en bok att ha med i fickan under din livsresa, som hjälper dig växa som den fina och unika människa du är ämnad att vara.