Kronobergs bokmässa 2014

Välkommen att besöka Punctum saliens i samband med Kronobergs bokmässa 2014. Jag finns på plats för att berätta om senaste boken i Punctum saliens regi, Kulturdagboken.

Det blir också fina julklappsmöjligheter. Vad det är får bli en överraskning tills på lördag.

Bokmässan äger rum på Växjö stadsbibliotek och den har öppet mellan 10.00-16.00. Författare, skribenter, förlag och föreningar med anknytning till Kronoberg ställer ut och berättar om sina böcker. Temat för i år är serier Augustnominerade,.Kristina Sandberg, också mottagare av SvD:s litterturpris 2014 medverkar under Kronobergs bokmässa 2014. Hon kommer att berätta om sin triologi Maj från Örnsköldsvik.

Samtliga medverkande och program för dagen finner du via Växjö stadsbibliotek.

bylineelisabethjonssonpunctumsaliens

Elisabeth Jönsson, ansvarig utgivare

www.punctumsaliens.se drivs av Elisabeth Jönsson. Elisabeth har en bakgrund som journalist, kommunikationsansvarig, egen företagare och är idag verksam som gymnasielärare i media och kommunikation. Hon är också författare, musiker och kulturentreprenör som, när andan faller på, medverkar i, ibland även arrangerar, olika former av kulturevenemang. Kärleken till orden, ett brinnande intresse för kultur och olika livs- och samhällsfrågor och en stor nyfikenhet på de digitala mediernas möjligheter ledde hösten 2010 till starten av inspirations- och kulturprojektet Punctum saliens. Projektet syftar till att lyfta estetiska och humana värden, väcka skaparglädje och ge själslig inspiration och livskraft. 2014 föddes Liv&Tanke Förlag. Boken "Mer Människa - tankar om livet" och den tid vi lever i, som gavs ut våren 2016, är den första i förlagets regi. Punctum saliens är med på Tidskrift.nu, samlingsplatsen för Sveriges kulturtidskrifter. Elisabeth Jönsson är medlem i Författarcentrum Syd, Smålands författarsällskap, Sveriges Författarförbund, Musikcentrum Syd och STIM (Sveriges Tonsättares Internationella Musikbyrå).