Konst och kultur hos Timjan

Långt in i de småländska skogarna ligger Timjan café och restaurang som i samarbete med Smålands kulturfestival bjöd på olika evenemang, Afternoon  Tea med författaren Åke Edwardsson fredagen den 31 oktober och senare konstmöte med Emilia Linderholm den 2 november, vid vilket jag medverkade med presentation av Kulturdagboken och textuppläsning.

Emilia L och Elisabeth J Timjan
Emilia Linderholm sjunger väl valda folkvisor.
Elisabeth J Timjan cafe och restaurang
Elisabeth Jönsson reflekterar över själ, form och funktion och berättar om Kulturdagboken.
Emilia Linderholm glaskonst
Glaskonst, måleri och boken ”Långt bort i tiden innan bibeln blev skriven: nya nycklar till dolda gudinneår” av Birgitta Onsell

Emilia Linderholm berättade om sitt konstnärskap och om bokprojektet ”Långt bort i tiden innan bibeln blev skriven: nya nycklar till dolda gudinneår” av Birgitta Onsell med illustrationer av Emilia Linderholm och förord av Anders Linder. Boken finns nu också till försäljning via Adlibris, och Bokus.

Kulturdagboken har du möjlighet att köpa via följande återförsäljare.

Varmt tack till Timjan café och restaurang samt Susanne Rydén, Smålands kulturfestival för trevligt samarbete.

Elisabeth Jönsson, ansvarig utgivare

www.punctumsaliens.se drivs av Elisabeth Jönsson. Elisabeth har en bakgrund som journalist, kommunikationsansvarig, egen företagare och är idag verksam som gymnasielärare i media och kommunikation. Hon är också författare, musiker och kulturentreprenör som, när andan faller på, medverkar i, ibland även arrangerar, olika former av kulturevenemang. Kärleken till orden, ett brinnande intresse för kultur och olika livs- och samhällsfrågor och en stor nyfikenhet på de digitala mediernas möjligheter ledde hösten 2010 till starten av inspirations- och kulturprojektet Punctum saliens. Projektet syftar till att lyfta estetiska och humana värden, väcka skaparglädje och ge själslig inspiration och livskraft. 2014 föddes Liv&Tanke Förlag. Boken "Mer Människa - tankar om livet" och den tid vi lever i, som gavs ut våren 2016, är den första i förlagets regi. Punctum saliens är med på Tidskrift.nu, samlingsplatsen för Sveriges kulturtidskrifter. Elisabeth Jönsson är medlem i Författarcentrum Syd, Smålands författarsällskap, Sveriges Författarförbund, Musikcentrum Syd och STIM (Sveriges Tonsättares Internationella Musikbyrå).