Konst ger kreativ inspiration

Hur gör du för att se utanför de invanda mönstren?

Ett sätt kan vara att ta del av konst. Form- och färgsammansättningar kan varieras i det oändliga. Att vila sinnet i till exempel en målning ger ofta nya kreativa intryck , Att möta konst är att möta sig själv och varandra.

Mycket av det kreativa skapandet handlar om att se nya möjligheter. Då kan man behöva ställa sig vid sidan en stund, betrakta för att kunna skapa något eget, en tanke, en text, en målning eller annat uttryck.

Har du upplevelser av att konst gett dig kreativ inspiration? När, var, hur?

Tipsar dig också om inlägget Montmatre.

Elisabeth Jönsson, ansvarig utgivare

www.punctumsaliens.se drivs av Elisabeth Jönsson. Elisabeth har en bakgrund som journalist, kommunikationsansvarig, egen företagare och är idag verksam som gymnasielärare i media och kommunikation. Hon är också författare, musiker och kulturentreprenör som, när andan faller på, medverkar i, ibland även arrangerar, olika former av kulturevenemang. Kärleken till orden, ett brinnande intresse för kultur och olika livs- och samhällsfrågor och en stor nyfikenhet på de digitala mediernas möjligheter ledde hösten 2010 till starten av inspirations- och kulturprojektet Punctum saliens. Projektet syftar till att lyfta estetiska och humana värden, väcka skaparglädje och ge själslig inspiration och livskraft. 2014 föddes Liv&Tanke Förlag. Boken "Mer Människa - tankar om livet" och den tid vi lever i, som gavs ut våren 2016, är den första i förlagets regi. Punctum saliens är med på Tidskrift.nu, samlingsplatsen för Sveriges kulturtidskrifter. Elisabeth Jönsson är medlem i Författarcentrum Syd, Smålands författarsällskap, Sveriges Författarförbund, Musikcentrum Syd och STIM (Sveriges Tonsättares Internationella Musikbyrå).