Inspirerande platser

Inspirerande platser för konstnärssjälen

Det finns platser som kan ha en alldeles speciell inverkan på ens kreativa förmåga. Det är ofta platser med en säregen själ, som andas möjligheter och öppnar upp för nya tankebanor.

Jag söker mig aktivt till sådana platser för att fylla på med energi och inspiration.  Några av dem har jag också valt att skriva om på Punctum saliens. Läs och låt dig inspireras!

Carl Larsson gården, Sundborn, Dalarna

Carl-Larsson, Sundborn.Foto:Elisabeth Jönsson

http://www.punctumsaliens.se/kulturspegel/carl-larsson-gardenen-plats-for-konstnarssjalen/

Hundertwasserhaus Wien

Hundertwasserhaus

http://www.punctumsaliens.se/kulturspegel/hundertwasser-ville-skapa-ett-hus-utan-raka-linjer/

Judiska kvarteren i Budapest

Kosherrestaurang Budapest

http://www.punctumsaliens.se/kultur/judiska-kvarteren-i-budapest/

Montmatre, en mötesplats för kreatörer

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

http://www.punctumsaliens.se/kulturspegel/montmatre-en-plats-som-ger-sjalen-kreativ-inspiration/

bylineelisabethjonssonpunctumsaliens

 

 

 

 

Elisabeth Jönsson, ansvarig utgivare

www.punctumsaliens.se drivs av Elisabeth Jönsson. Elisabeth har en bakgrund som journalist, kommunikationsansvarig, egen företagare och är idag verksam som gymnasielärare i media och kommunikation. Hon är också författare, musiker och kulturentreprenör som, när andan faller på, medverkar i, ibland även arrangerar, olika former av kulturevenemang. Kärleken till orden, ett brinnande intresse för kultur och olika livs- och samhällsfrågor och en stor nyfikenhet på de digitala mediernas möjligheter ledde hösten 2010 till starten av inspirations- och kulturprojektet Punctum saliens. Projektet syftar till att lyfta estetiska och humana värden, väcka skaparglädje och ge själslig inspiration och livskraft. 2014 föddes Liv&Tanke Förlag. Boken "Mer Människa - tankar om livet" och den tid vi lever i, som gavs ut våren 2016, är den första i förlagets regi. Punctum saliens är med på Tidskrift.nu, samlingsplatsen för Sveriges kulturtidskrifter. Elisabeth Jönsson är medlem i Författarcentrum Syd, Smålands författarsällskap, Sveriges Författarförbund, Musikcentrum Syd och STIM (Sveriges Tonsättares Internationella Musikbyrå).