Inspirerande kultursöndag på Kittebo kursgård

Vilken inspirerande kultursöndag på Kittebo kursgård! Under dagen var det workshops, föredrag och musik.

Programmet i sin helhet och flera bilder från kultursöndagen finner du på hemsidan för Kittebo kursgård och skogscafé, Vilken inspirerande och engagerande kultursöndag!

Kittebo

Kittebo kursgård och skogscafé är ett andningshål, en plats för den stressade nutidsmänniskan som söker långsamhet i tid och rum. När jag fick frågan av Eva Fodor Velander om att medverka var det enkelt att tacka ja. Platsen och grundidén för deras verksamhet talar direkt till mitt hjärta.

Inspirerande kultursöndag på Kittebo kursgård och skogscafé

Under kultursöndagen framförde jag ett halvtimmesprogram baserat på min senaste bok Mer Människa: tankar om livet och den tid vi lever i. Programmet innehöll bokprat, textläsning och sång till eget gitarrackompanjemang. Ett klassiskt stycke fick det också bli, a capella, Lascia Ch´io Pianga Georg Friedrich Händel, ur operan ”Rinaldo”. Du har nu också möjlighet att köpa mina böcker på Kittebo.

elisabethjonsson
Fotograf. Eva Fodor Velander

För bilderboksmakarworkshopen svarade Jacob Alfredsson (farbror Yudas) och Johan Ragnarsson (morbror Oa) från Krystplatt Kacsnutt.

Ett tips! Missa inte deras medverkan vid Litteraturrundan som för övrigt för första gången äger rum i Växjö den 17-18 september.

tveksammatvaan
Tveksamma Tvåan. Från vänster: Johan Ragnarsson, Gunnar Carlström. Foto:Elisabeth Jönsson

Musik blev det också under kultursöndagen, av Sven Velander, känd från bandet Horda bud, och av Tveksamma Tvåan med Johan Ragnarsson och Gunnar Carlström. Att nämnas i sammanhanget är att Gunnar Carlström, som för övrigt har en mycket fin röst (vilken vi fick förmånen att ta del av under kultursöndagen) kommer att inneha rollen som Cosmo Brown i Linnéateaterns uppsättning av Singing in the rain i Växjö i november 2016.

evafodorvelander

Vidare, under kultursöndagen, höll Eva Fodor Velander ett inspirerande föredrag om downshifting. Hon berättade om sin väg från ett hektiskt storstadsliv till en kursgård på landet i Mäxarp/Mistelås.

Nya kreativa projekt blir det framöver På Kittebo kursgård och skogscafé. Håll utkik!

Elisabeth Jonsson ansvarig utgivare Punctum saliens