Inspirerande dag, Kronobergs bokmässa 2014

Ägnade lördagen åt Kronobergs bokmässa. Aktuellt bokprojekt för året är Kulturdagboken, men hade också med första boken i Punctum saliens regi, Berika och värna livet.

För året hade jag också tagit fram en del nytt material om inspirations- och kulturprojektet Punctum saliens.

Dagen var intensiv, men det är få platser som jag trivs så bra på som på biblioteket. Lördagen var fylld av möten med författare, förläggare, läsare, tidigare elever, nuvarande och tidigare kollegor på Kungsmadskolan och Smålandsposten och kulturintresserade överlag.

Sålde en del böcker och fick tillfälle till många fina samtal om skrivande, läsning och om en hel del annat. Glad över frågorna om och intresset för Punctum saliens. Fick tillfälle att träffa en läsare som också köpt boken Berika och värna livet hos Quidings, Akademibokhandeln, som uppskattade innehållet och som återvänder till boken emellanåt. Detta är något av det finaste man kan vara med om som författare och skribent, mötet med läsaren. I detta möte utvecklas både författare och läsare.

Böckerna sålde jag under bokmässan och de går också att köpa i Punctum saliens webbshop eller hos någon butik som är återförsäljare av böckerna.

Punctum saliens kultur

Välkommen också att följa nyheter om och kring Punctum saliens via de sociala medierna.

Tack Maja Nordblom och Karin Tunerstedt, Växjö stadsbibliotek, som för sjunde året i rad arrangerat och samordnat Kronobergs bokmässa.

bylineelisabethjonssonpunctumsaliens

Elisabeth Jönsson, ansvarig utgivare

www.punctumsaliens.se drivs av Elisabeth Jönsson. Elisabeth har en bakgrund som journalist, kommunikationsansvarig, egen företagare och är idag verksam som gymnasielärare i media och kommunikation. Hon är också författare, musiker och kulturentreprenör som, när andan faller på, medverkar i, ibland även arrangerar, olika former av kulturevenemang. Kärleken till orden, ett brinnande intresse för kultur och olika livs- och samhällsfrågor och en stor nyfikenhet på de digitala mediernas möjligheter ledde hösten 2010 till starten av inspirations- och kulturprojektet Punctum saliens. Projektet syftar till att lyfta estetiska och humana värden, väcka skaparglädje och ge själslig inspiration och livskraft. 2014 föddes Liv&Tanke Förlag. Boken "Mer Människa - tankar om livet" och den tid vi lever i, som gavs ut våren 2016, är den första i förlagets regi. Punctum saliens är med på Tidskrift.nu, samlingsplatsen för Sveriges kulturtidskrifter. Elisabeth Jönsson är medlem i Författarcentrum Syd, Smålands författarsällskap, Sveriges Författarförbund, Musikcentrum Syd och STIM (Sveriges Tonsättares Internationella Musikbyrå).