Från hjärtat, en kväll i juni

Så har den ägt rum, En kväll för själen, i Lomma kapell. En kväll där möten, tankar, sång och texter om livet, döden och kärleken fick en plats.

En vacker sommarkväll gav också sin inramning till kvällen.

naturen vid Lomma kapell

Under kvällen varvade jag sång med att läsa några av mina texter. De texter jag läste bar rubrikerna: Platser för ditt liv, Personer som gett dig livskunskap och bidragit till att forma ditt liv, Personliga ledord, Om ödmjukhet inför sanningen? , Ett hem med sköra väggar och dikten Hopp.

readingabook

Hade förmånen att få samarbeta med kyrkomusiker Maria Jönsson som ackompanjerade då jag framförde:

10366172_771003316267502_6181042294024498661_n

Håll mitt hjärta musik: Peter Hallström, text: Björn Skifs

I det fria musik: Fredrik Kempe, text: Svante Thunberg

Min plats på jorden musik: Anders Hansson/Fredrik Kempe, text: Py Bäckman

Vilar glad i din famn musik: Benny Andersson, text:Kristina Lugn

Caro Mio Ben Giuseppe Giordani (1751-1798)

Lascia Ch´io Pianga Georg Friedrich Händel (1685-1759), ur operan ”Rinaldo”

I Dreamed a Dream ur Les Misérables, musik: Claude-Michel Schönber, text: Alain Boublil, Jean-Marc Natel och Herbert Kretzmer

Wishing You Were Somehow Here Again The Phantom of the Opera, musik: Andrew Lloyd Webber, text: Charles Hart and Richard Stilgoe.

singing

books

 

Elisabeth Jönsson, ansvarig utgivare

www.punctumsaliens.se drivs av Elisabeth Jönsson. Elisabeth har en bakgrund som journalist, kommunikationsansvarig, egen företagare och är idag verksam som gymnasielärare i media och kommunikation. Hon är också författare, musiker och kulturentreprenör som, när andan faller på, medverkar i, ibland även arrangerar, olika former av kulturevenemang. Kärleken till orden, ett brinnande intresse för kultur och olika livs- och samhällsfrågor och en stor nyfikenhet på de digitala mediernas möjligheter ledde hösten 2010 till starten av inspirations- och kulturprojektet Punctum saliens. Projektet syftar till att lyfta estetiska och humana värden, väcka skaparglädje och ge själslig inspiration och livskraft. 2014 föddes Liv&Tanke Förlag. Boken "Mer Människa - tankar om livet" och den tid vi lever i, som gavs ut våren 2016, är den första i förlagets regi. Punctum saliens är med på Tidskrift.nu, samlingsplatsen för Sveriges kulturtidskrifter. Elisabeth Jönsson är medlem i Författarcentrum Syd, Smålands författarsällskap, Sveriges Författarförbund, Musikcentrum Syd och STIM (Sveriges Tonsättares Internationella Musikbyrå).