Famna livet i ett enda andetag

Famna livet i ett enda andetag. Under sommaren har jag medverkat i en mycket givande sångkurs på Ädelfors folkhögskola strax utanför Vetlanda. Under ledning av sångpedagog Jennifer Larsson lärde deltagarna sig grunderna i CVT, Complete Vocal Technique, Komplett Sångteknik. Länk till Jennifers hemsida via vilken du kan läsa mer om Jennifers verksamhet och CVT finner du i slutet av detta inlägg.

Veckan avslutades med en mindre konsert då jag också framförde sången ”Famna livet i ett enda andetag” för vilken jag skrivit såväl sång som musik. Jag är mycket glad för att Jennifer Larsson fastnade för sången och valde att framföra den vid Selångers pilgrimscenter den 26 juli.

Du har möjlighet att lyssna till Jennifer Larssons fina tolkning här.

 

Förutom att Jennifer är en duktig sångerska och musiker är hon en skicklig sångpedagog. Läs mer om Jennifer Larsson och Sångakuten.

Se också Sångakutens Facebooksida

”Famna livet i ett enda andetag” är en av de sånger jag skrivit och som jag allteftersom planerar att ge ut noterna för. Sångerna är ett led i att få vara Mer Människa. Se boken Mer Människa: tankar om livet och den tid vi lever i.

Sångerna kommer jag också själv att framföra i samarbete med ett längre bokningsbart program som jag håller på att utveckla i samarbete med två skickliga musiker. Mer information om detta längre fram.

Elisabeth Jönsson

Foto:http://www.freedigitalphotos.net/images/Sunset_And_Sunrise_g108-Misty_Forest_p122829.html

Elisabeth Jönsson, ansvarig utgivare

www.punctumsaliens.se drivs av Elisabeth Jönsson. Elisabeth har en bakgrund som journalist, kommunikationsansvarig, egen företagare och är idag verksam som gymnasielärare i media och kommunikation. Hon är också författare, musiker och kulturentreprenör som, när andan faller på, medverkar i, ibland även arrangerar, olika former av kulturevenemang. Kärleken till orden, ett brinnande intresse för kultur och olika livs- och samhällsfrågor och en stor nyfikenhet på de digitala mediernas möjligheter ledde hösten 2010 till starten av inspirations- och kulturprojektet Punctum saliens. Projektet syftar till att lyfta estetiska och humana värden, väcka skaparglädje och ge själslig inspiration och livskraft. 2014 föddes Liv&Tanke Förlag. Boken "Mer Människa - tankar om livet" och den tid vi lever i, som gavs ut våren 2016, är den första i förlagets regi. Punctum saliens är med på Tidskrift.nu, samlingsplatsen för Sveriges kulturtidskrifter. Elisabeth Jönsson är medlem i Författarcentrum Syd, Smålands författarsällskap, Sveriges Författarförbund, Musikcentrum Syd och STIM (Sveriges Tonsättares Internationella Musikbyrå).