Bjärnors konditori

Boksignering och fotoutställning

Med start den 15 maj kommer Bjärnors konditori att ställa ut valda fotografier med anknytning till inspirations- och kulturprojektet Punctum saliens.

Utställningen kommer att hänga fram till Bjärnors stänger för semester i juli.

Den 15 maj mellan klockan 15.00-17.00 finns jag på plats för att berätta mer om Punctum saliens och de böcker jag hittills gett ut med anknytning till projektet. Kulturdagboken finns redan nu till försäljning i Hässleholms bokhandel.

Hoppas på många livgivande samtal och möten den 15 maj, kanske om livet, kulturen och naturen och vad det kan innebära att vara människa idag och imorgon.

Bjärnors konditori i Hässleholm

Jag är född och uppvuxen i Hässleholm, men bor sedan trettio år tillbaka i Växjö. Minst en gång om året brukar jag försöka återvända till barndomsstaden. Jag tycker det är viktigt att ha kontakt med sina rötter. Att gå de gator man gick på som barn ger mig perspektiv på livet. När jag är i Hässleholm brukar det bli ett besök på anrika Bjärnors konditori, som för övrigt är mitt favoritcafé, i Hässleholm. Konditoriet drivs av Lena och Mikael Wilhelmsson.

Med värme och kreativitet har paret Wilhelmsson skapat ett konditori med ett utbud som får smaklökarna att darra. Lena och jag har kommit att lära känna varandra lite mer och det har resulterat i en del tankar kring kreativa samarbeten. Förutom att vara en duktig konditor är Lena också akvarellkonstnär. Ta gärna del av hennes underbara akvarellmålningar.

Mer om detta evenemang också på Facebook.

bylineelisabethjonssonpunctumsaliens

Elisabeth Jönsson, ansvarig utgivare

www.punctumsaliens.se drivs av Elisabeth Jönsson. Elisabeth har en bakgrund som journalist, kommunikationsansvarig, egen företagare och är idag verksam som gymnasielärare i media och kommunikation. Hon är också författare, musiker och kulturentreprenör som, när andan faller på, medverkar i, ibland även arrangerar, olika former av kulturevenemang. Kärleken till orden, ett brinnande intresse för kultur och olika livs- och samhällsfrågor och en stor nyfikenhet på de digitala mediernas möjligheter ledde hösten 2010 till starten av inspirations- och kulturprojektet Punctum saliens. Projektet syftar till att lyfta estetiska och humana värden, väcka skaparglädje och ge själslig inspiration och livskraft. 2014 föddes Liv&Tanke Förlag. Boken "Mer Människa - tankar om livet" och den tid vi lever i, som gavs ut våren 2016, är den första i förlagets regi. Punctum saliens är med på Tidskrift.nu, samlingsplatsen för Sveriges kulturtidskrifter. Elisabeth Jönsson är medlem i Författarcentrum Syd, Smålands författarsällskap, Sveriges Författarförbund, Musikcentrum Syd och STIM (Sveriges Tonsättares Internationella Musikbyrå).