Att mötas i konsten

Precis som inom alla områden har vi människor förmågan att också inom konsten bygga upp hierarkier. Några ledande experter eller grupper tar tolkningsföreträdet och anger tonen för vad som är konsten i tiden. Med all respekt för detta, men det kan vara lätt att glömma bort att också varje enskild person har rätten till en egen åsikt. För att ge sig ut på upptäcksfärd inom konstens värld behöver man ett öppet sinne. Har man det kan möten med konst oavsett genre skapa djupa, berikande upplevelser som man bär med sig och som ger livet ett själsligt och känslomässigt djup.

Ge dig ut på en resa i konstens värld och utforska hur du reagerar på olika former av konst. Kanske stöter du på ett vackert färgarrangemang som du tycker mycket om och som väcker estetisk respons hos just dig? Eller så utforskar du konst som gör och gjort ett djupare avtryck i tidsandan.

Konst väcker känslor. Notera och sätt ord på de känslor konsten väcker. Utforska vad det är som väcker dessa känslor hos just dig. Konstmöten är att också möta sig själv.

konstmöten
Foto:”Colourful Class Mosaic art by boulemonademoon /FreeDigitalPhotos.net”.