Kulturdagboken, Alvesta kulturrunda, Kittebo kursgård

Kulturdagboken, Alvesta kulturrunda, Kittebo kursgård. Till helgen är det kulturrunda i Alvesta kommun. Karta och deltagarlista för årets kulturrunda finns att hämta via hemsidan för Alvesta kommun, Alvesta kulturrunda. På Kittebo kursgård och skogscafé kan du köpa ditt personliga exemplar av Kulturdagboken.

Vid årets kulturrunda medverkar Kittebo kursgård och skogscafé som jag har en hel del samarbete med. På Kittebo kursgård, som drivs av Eva Fodor Velander och Sven Velander, har du möjlighet att köpa mina böcker. Varför inte ditt personliga exemplar av Kulturdagboken? I Kulturdagboken finns förtryckta sidor med olika frågeställningar så att du själv kan dokumentera och reflektera över dina olika kulturupplevelser. I boken finns också utrymme att skapa olika önskelistor för kommande kulturupplevelser. Vidare finns det i boken tips på litteratur för dig som vill veta mer om kulturens betydelse för hälsa och personlig utveckling.

kulturdagbokenkittebo

Releasen för Kulturdagboken var i maj månad 2014 på Svenska tantens trädgårscafé. Caféet som också erbjuder konstutställningar och kreativitetskurser ligger intill Bergkvara gård strax utanför Växjö. Under releasen bjöd jag tillsammans med Maria Sennvall på Toner i sommarkvällen.

Kulturdagboken presenterades också vid ett evenemang hos Timjan café och restaurang under Smålands kulturfestival 2014 då jag samarbetade med konstnär Emilia Linderholm, Konst och kultur hos Timjan.

Mer om Kulturdagboken

bylineelisabethjonssonpunctumsaliens

Elisabeth Jönsson, ansvarig utgivare

www.punctumsaliens.se drivs av Elisabeth Jönsson. Elisabeth har en bakgrund som journalist, kommunikationsansvarig, egen företagare och är idag verksam som gymnasielärare i media och kommunikation. Hon är också författare, musiker och kulturentreprenör som, när andan faller på, medverkar i, ibland även arrangerar, olika former av kulturevenemang. Kärleken till orden, ett brinnande intresse för kultur och olika livs- och samhällsfrågor och en stor nyfikenhet på de digitala mediernas möjligheter ledde hösten 2010 till starten av inspirations- och kulturprojektet Punctum saliens. Projektet syftar till att lyfta estetiska och humana värden, väcka skaparglädje och ge själslig inspiration och livskraft. 2014 föddes Liv&Tanke Förlag. Boken "Mer Människa - tankar om livet" och den tid vi lever i, som gavs ut våren 2016, är den första i förlagets regi. Punctum saliens är med på Tidskrift.nu, samlingsplatsen för Sveriges kulturtidskrifter. Elisabeth Jönsson är medlem i Författarcentrum Syd, Smålands författarsällskap, Sveriges Författarförbund, Musikcentrum Syd och STIM (Sveriges Tonsättares Internationella Musikbyrå).