2015, ett ovanligt kreativt år

2015 har varit ett ovanligt kreativt år. Jag och mina närmaste har haft turen att ha hälsan och livet har kunnat flyta på. Ur en aldrig sinande ström under året har inspirationen och kraften kommit till mig. Något jag är mycket tacksam över. Livet är inte givet, varje dag är en gåva. Ur denna inställning hämtar jag livskraft.

I förra veckans inlägg delade jag med mig av de digitala kreativa samarbeten som genomförts inom ramen för Punctum saliens 2015. Jag har alltmer flyttat ut projektet i verkliga livet. Allt sedan jag startade inspirations- och kulturprojektet Punctum saliens 2010 har drömmen varit att kombinera mitt författarskap med musik och andra konstnärliga uttryck på olika sätt, såväl på egen hand som i samarbete med fotografer, författare och musiker.

Fotoutställning i Hässleholm

bjarnors6

Under våren och försommaren 2015 ställde jag ut några fotografier hos Bjärnors konditori i Hässleholm och i samband med det var det också boksignering. Ett tillfälle som bjöd på fina samtal och möten.På bilden till vänster tillsammans med konditor Lena Wilhelmsson.

 

 

 

 

 

Instagrammare för Växjö kommun

Under försommaren fick jag vidare det förtroendefulla uppdraget att under en vecka vara så kallad instagrammare för Växjö kommun.

En kväll för själen

I juni samarbetade jag med kyrkomusiker singingMaria Jönsson vid ”En kväll för själen”, arrangör Lomma församling. Vid detta tillfälle läste jag egna texter och framförde såväl nutida som klassisk musik tillsammans med Maria Jönsson

 

 

 

 

 

 

Guldäpplet – nominering

Hösten 2015 har varit intensiv. Dels hade jag i min yrkesroll som gymnasielärare fullt upp med att planera inför föredrag på Digitala kompetensdagen, en dag som är ett samarbete mellan AV-Media, region Kronoberg och Linnéuniversitetet. Det blev en del uppmärksamhet kring föredraget i massmedia.Under 2015 var jag en av de nominerade till lärarpriset Guldäpplet, en nominering som gladde mig mycket.

Höstmöte Smålands författarsällskap

 

elisabethjonssonvaxjofriaordetI oktober sjöng jag och läste texter i samband med höstmötet för Smålands författarsällskap i ”Det fria ordets hus” i Växjö.

 

 

 

 

 

 

Bokrelease med stämningsfull kärleksmusik

ingridtollgerdtanderssonelisabethjonsson

Några dagar senare var det bokrelease på Växjö stadsbibliotek då Ingrid Tollgerdt Andersson släppte sin andra roman ”Kärlek och svek”. Tillsammans med Ingrid och Allan Rogers bjöd vi på en kulturkväll i kärlekens tecken med såväl textläsning som musik, Vilken soaré det blev.

Fotoutställning Åsa Ahl

asa ahl SnowmenOch så fick jag det förtroendefulla uppdraget att skriva utställningstext till Åsa Ahls utställning ”Snowmen” som under november månad visades på Bergdala konstgalleri.

 

 

 

 

Återförsäljare Kulturdagboken

Kulturen får oss att växa och bli hela som människor. Kulturen värnar de humana värdena. Under 2015 har Kulturdagboken, ett projekt i Punctum saliens regi fått följande återförsäljare:Hässleholms bokhandel och i Växjö Cultix, bokhandel,  Växjö konsthall och Akademibokhandeln på Storgatan.

Tankar inför framtiden

Under 2016 ger jag ut min första bok genom eget förlag, Liv & Tanke Förlag. Ambitionen är att alltmer aktivt medverka i olika kulturevenemang där textläsning, boksignering och sång skapar livgivande stunder för själen. Återkommer till detta under 2016.

Önskar dig en avkopplande God Jul och ett Gott Nytt År.

Punctum saliens är tillbaka igen under januari 2016. Tills dess har du möjlighet att ta del av kreativa och inspirerande inlägg av och om kreativa samarbetspartners via Punctum saliens Facebooksida.

bylineelisabethjonssonpunctumsaliens

2 svar på ”2015, ett ovanligt kreativt år

 • 19 december, 2015 kl. 12:22 e m
  Permalänk

  Du är bara underbar kära Elisabeth!

  God Jul och Gott Nytt År!!!
  Många varma kramar
  Halina

  • 20 december, 2015 kl. 11:55 f m
   Permalänk

   Varmt tack för fin hälsning. Önskar dig innerligt detsamma Halina och ser fram emot fortsatt samarbete under kommande år.

Kommentarer är stängda.