Trädgårdsarbete skapar livsglädje,utsöndrar lyckohormoner

Inspirerande tips och tankar inför årets trädgårdssäsong

I mitt tidigare inlägg skrev jag om min kärlek till min trädgård, Jag inspireras av min älskade trädgård.

Jag hade några underbara skapande timmar igen  i trädgården under eftermiddagen igår. Jag planterade fröer i mängder. I mina odlingskragar sådde jag lök, morötter, Rosenskära, Blåklint och luktärt. Potatis satte vi förra helgen, I mina krukor blev det Aster i olika färger, mer Luktärt och Prins Gustafs öga. Sen så har jag för året grävt upp en ny rabatt. Den fick nu under premiäråret bli en plats för örter och kryddor. Jag tycker det är helt underbart och inspirerande att odla och ser med förväntan fram emot vad det kan tänkas bli.

Odla är bra för själen

Att det är bra för själen att odla är ju förresten väl känt. Under trädgårdsarbete utsöndras välbefinnandehormoner som Dopamin och Serotonin.I Alnarp finns en rehabiliteringsträdgård som väckt uppmärksamhet internationellt.Den trädgården skulle jag vilja besöka.I boken ”En Lisa för själen” (Adlibris, Bokus), som jag fick i födelsedagsgåva förra året finns trädgården omnämnd.I boken finns en mängd helt underbara bilder tagna av Annika Christensen. Emellanåt besöker jag gärna Annikas blogg, Naturliga ting, just för hennes inspirerande trädgårdsbilder, en blogg att hämta kraft och inspiration på

För bara några veckor sedan såg det ut så här vid rabatterna närmast huset.

Trädgården och odlingsglädje oavsett om det är på större eller mindre täppa eller balkong inspirerar och betyder mycket för många av oss. Att få vara en del av naturen skapar kreativitet, inspiration och är värdefullt för själ och kropp.

 

3 svar på ”Trädgårdsarbete skapar livsglädje,utsöndrar lyckohormoner

 • 3 maj, 2011 kl. 12:20 e m
  Permalänk

  Jag ägnade också valborgshelgen åt att förädla den yttre trädgården, och det gör, precis som du skriver, att det gror och spirar lite bättre även i den inre grönskan. Tack för en fin och inspirerande blogg!

 • 1 maj, 2011 kl. 3:35 e m
  Permalänk

  Det ser jättefint ut! Det är verkligen bra terpi för både kropp och själ att påta i trädgården och se växter gro och växa. Själv har jag tummen mitt i handen när det gäller gröna växter men tycker det är så fint med trädgårdar och blommor, växter m m 🙂

  Vad roligt att du oxå är oxe och född i maj. Vi oxar ska ju ha gröna fingrar, sägs det. Tack för grattishälsningen! Det värmde!
  Jag såg Dileva en gång på Kirunafestivalen. Han stod p stora scenen och sjöng och kunde inte förstå att solen lyste på honom mitt i natten.
  Ha en fortsatt trevlig och inspirerande söndagskväll!

 • 1 maj, 2011 kl. 11:36 f m
  Permalänk

  Alltid kul när någon tycker om det man gör.
  Tack för länk.
  Mycket trevligt du har på din sida att läsa.
  Fastnade här ett tag fast att jag egentligen är ute…
  Ha en bra dag
  Annika

Kommentarer är stängda.