Trädgården som inspirations- och energikälla

Naturen är livgivande och som inspirationskälla oerhört kraftfull. Andra oaser där jag ofta och många med mig hämtar kraft och energi är i trädgården.

Det är en alldeles speciell känsla att få gräva i jord, känna den sippra mellan fingrarna och plantera ett frö som i de flesta fall växer upp till en ståtlig planta. Att skapa liv föder liv, ja så är det nog. Jag fick i slutet av maj i år en alldeles speciell födelsedagspresent av en vännina som betyder mycket för mig. Det var en bok med titeln ” En lisa för själen”, underrubriken löd – trädgården som terapi och friskvård.

Bakom boken står Eva Robild, trädgårdsskribent m m och Annika Christensen fotograf.

Båda två driver dessutom två helt underbara trädgårdsbloggar där man kan finna mycket inspiration.

Språket i boken upplevs stundtals poetiskt. Här följer ett kort utdrag som jag tycker så fint belyser den kravlöshet som det kan innebära att vistas i naturen och i sin trädgård

”Du kan notera, minnas och njuta av växterna. Men du slipper ta beslut om vems tur det är att slå ut idag och naturen kräver inte någon rangordning av vilken som är vackrast eller bäst. Naturens gåvor är det bara att ta emot. Du behöver inte ens säga tack, att du la märke till den är dess belöning.”

citat ur boken ”En lisa för själen” av Annika Robild och Annika Christensen

Ett svar på ”Trädgården som inspirations- och energikälla

  • 13 oktober, 2010 kl. 8:41 e m
    Permalänk

    Tyckte det var så dubbelt skojigt att det var dubbeltydigheten i ”lisa för själen” och att du är en Lisa för själen också. Tack för namnen på författarna, deras bloggar ska jag kolla in. Jag har blivit med växthus och har ett groende trädgårdsintresse. Vi har skördat en hel del i sommar, och fortfarande i vårt trädgårdsland. J snickrade lådor i våras och planterade allt möjligt. Roligast var nog att se pumporna komma fram. Och fortfarande dessa goda tomater (som stormtrivs i växthuset), morötter, örter… Det är ljuvligt!

Kommentarer är stängda.