”Sopgubbens hämnd” – kapitel 3

Idag kan du läsa ytterligare ett intressant , spännande kapitel av Joel Jonassons berättelse ”Sopgubbens hämnd”. Har du missat kapitel 1 och 2 så finner du dessa kapitel här 1 och här 2. Vill du veta mer om Joel och vad som inspirerar honom i hans skrivande kan du lära känna Joel i inlägget ”Joel Jonasson skapar och skriver egna berättelser”.

Sopgubben i berättelsen illustrerad av Daniel Jonasson
Sopgubben illustrerad av Daniel Jonasson

Sopgubbens hämnd -tredje kapitlet

Johans mamma bodde i samma gamla hus som han hade växt upp i.  Inget var nästan förändrat sedan han hade flyttat hemifrån, förutom att det på något sätt hade börjat lukta konstigt..

Johan och Nadja hade inte pratat särskilt mycket när de hade promenerat vägen till huset. De var båda två ganska generade och lite blyga för varandra, de hade ju trots allt inte träffats på flera år.

Johan tyckte huset skulle behöva en ordentlig renovering, huset var nästan fallfärdigt och alla svarta kajor som satt på taket gjorde inte saken trevligare. Johan skakade av sig tanken, “saken” var ju trots allt hans barndomshem och där hade han haft många utav sina lyckligaste stunder i livet, men det var svårt att tänka så när hans gamla hem började likna ödehuset som han hade lekt i som barn.

– Vänta! Sade Nadja, det var det första hon hade sagt på länge. Det här är kanske ingen bra idé. Vi kanske skulle gå och hälsa på Simon, han bor kvar här fortfarande har jag hört, eller så kan vi…

– Tyst med dig! Skrek Johan med en så förundrande röstkraft att han själv hajade till. Han ville absolut inte fega ur nu när han redan hade kommit hela vägen från U.S.A. för att träffa sin mamma, och Nadjas vädjande tonfall gjorde inte honom mer sugen på att gå. Han tog mod till sig och öppnade försiktigt dörren som hade börjat knarra.

– Det är bara det att din mamma har blivit lite konstig, försökte Nadja trevande. Johan låtsades som om han inte hade hört henne och steg in i hallen. Nadja följde så småningom efter med tunga steg. Johan kunde se att hon kämpade med hela sin viljestyrka för att komma över dörrtröskeln.

Av Joel Jonasson

 

Att vara en skrivande människa innebär ofta ett intensivt och hårt, men också ett ett mycket roligt arbete. Vi behöver människor som Joel som tänker, vågar formulera sina tankar och dela med sig av dem till en publik.

Idag fyller jag på den listan med ytterligare länkar som jag tycker är bra och kan bidra till såväl inspiration som ökade skrivkunskaper.

Skrivarsidan är en mötesplats för dig som skriver.

”Du kan läsa nästan allt utan att bli medlem. Men vill du skicka in texter, delta i tävlingar, blogga, ha chans att delta i medlemsantologin Revansch, diskutera i forumet mm måste du vara medlem.”

(citatutdrag från Skrivarsidan)

En annan spännande  sida som tar uppskrivandet är Makete . Här finns förslag på berättar- och skrivövningar som hjälper oss att steg för steg locka fram, medvetandegöra och utveckla vår inneboende berättartalang.

”Makete-metoden förklarar berättandets grammatik på ett enkelt sätt. Med hjälp av illustrationer och dramaövningar underlättas förståelsen av berättelsens struktur och gestaltning – vår inneboende, naturliga berättartalang lockas fram – och får hjälp att utvecklas.” (citatutdrag från Makete)

Nästa vecka publiceras kapitel 4 i Sopgubbens hämnd. Jag hoppas att det är många som läser Joels berättelse och att vi inspirerar dig som läser i ditt eget skrivande och skapande.

 

skrivinspiration