”Sopgubbens hämnd” av Joel Jonasson, kapitel 2

Idag publiceras andra kapitlet av ”Sopgubbens hämnd” som är skriven av Joel Jonasson. Missade du kapitel ett och vill läsa det först kan du surfa in här.

Kapitel 2

Johan satt på tåget till Upplunda, den lilla staden där han var född. Han hade lämnat sin privata jet på en flygplats i tyskland och bar sina minst lyxiga kläder den dagen. Han ville anlända som en vanlig man och inte som en playboy. Han hade ringt sin barndomskärlek Nadja och bett henne att möta honom på tågstationen. Han undrade hur hon såg ut nu, och hur resten av staden skulle ha förändrats.

– Äntligen kommer du! Ropade Nadja i exakt samma sekund som Johan satte foten på perrongen. Nadja var mycket större än han mindes henne och såg överhuvudtaget mycket vacker ut med sitt långa, bruna hår uppsatt i en hästsvans och sitt felfria ansikte. Hon bar en grön jacka och tajta, gråa jeans.

– Hur kunde du känna igen mig? Undrade Johan.

– Den där snobbfrisyren räcker inte för att lura mig, skrattade Nadja.

– Själv har du förändrats en hel del, sade Johan och granskade Nadjas kropp från topp till tå. Nadja såg på med besvärad min. Johan släppte sin granskning och försökte istället starta en konversation.

– Så du bor fortfarande kvar här? Undrade Johan.

– Nä, jag bor i Stockholm nu, sade Nadja. Och du vet väl alla vad du jobbar som, så som skvallerpressen håller på och tjatar om dig.

– Jaha sade Johan generat och tittade ner på sina svarta läderskor. Han tyckte att det nog var bäst att leda in samtalet på ett annat ämne nu.

– Vad jobbar du som då? Frågade han henne och försökte få henne på andra tankar.

– Jag är svetsare, sade Nadja, och nu var det hon som var generad över sitt jobb. Johan märkte det.

– Ska vi gå och hälsa på min mamma? Undrade Johan

– Visst, sade Nadja lättat.

Joel Jonasson Foto:Soltan Mohammadi

Tredje kapitlet i berättelsen presenteras nästa söndag. Tycker du precis som Joel om att skriva eller arbetar du som jag som lärare och letar efter inspirerande skrivtips? Via länken inspiration att skriva finner du tips för din skrivutveckling och användbara länkar.

Vill du veta mer om Joel och vad som inspirerat och inspirerar honom i hans berättande så finner du en intervju med honom via länken Skaparglädje- Joel Jonasson skapar och skriver egna berättelser.

 

 

 

 

Du kanske är  nyfiken på hur Sopgubben i Joels berättelse ser ut. Här kommer en tolkning av Joels lillebror Daniel Jonasson.