Söker inspiration?

Söker du inspiration?

På Punctum saliens finner du inlägg vars syfte är att inspirera dig att leva ett rikt och meningsfullt liv. Du finner också inspiration till ditt eget skapande.

Exakt vad vi var och en inspireras av kan se väldigt olika ut. Ibland behöver man vila, andra gånger träffa människor, en annan gång resa till en intressant plats. Beroende på situation, personlighet och intresse kan det som inspirera oss variera.

Ordet inspiration är för mig energi som ger liv, som får mig att vilja åstadkomma något. När jag är inspirerad infinner sig en känsla av att allt är möjligt och jag känner mig fri.

Inspireras med Punctum saliens

Ta gärna del av något av dessa inlägg som tidigare har publicerats här på Punctum saliens. Kanske finner du något som inspirerar just dig.

Naturen inspirerar och ger kraft

Jag inspireras av min älskade trädgård

Historiska platser väcker fantasin till liv

Läs om kreativa och färgstarka förebilder i serier som Fotografer och konstnärer inspirerar och  Skaparglädje och skapande människor.

Inspireras med Punctum saliens!

Ps! Bilden till detta inlägg är skapad av Carina Ståhl, Gyllenljus.

Carinas bilder inspirerar mig. (Om Gyllenljus och Punctum saliens)

Vad inspirerar dig?

 

bylineelisabethjonssonpunctumsaliens

 

Elisabeth Jönsson, ansvarig utgivare

www.punctumsaliens.se drivs av Elisabeth Jönsson. Elisabeth har en bakgrund som journalist, kommunikationsansvarig, egen företagare och är idag verksam som gymnasielärare i media och kommunikation. Hon är också författare, musiker och kulturentreprenör som, när andan faller på, medverkar i, ibland även arrangerar, olika former av kulturevenemang. Kärleken till orden, ett brinnande intresse för kultur och olika livs- och samhällsfrågor och en stor nyfikenhet på de digitala mediernas möjligheter ledde hösten 2010 till starten av inspirations- och kulturprojektet Punctum saliens. Projektet syftar till att lyfta estetiska och humana värden, väcka skaparglädje och ge själslig inspiration och livskraft. 2014 föddes Liv&Tanke Förlag. Boken "Mer Människa - tankar om livet" och den tid vi lever i, som gavs ut våren 2016, är den första i förlagets regi. Punctum saliens är med på Tidskrift.nu, samlingsplatsen för Sveriges kulturtidskrifter. Elisabeth Jönsson är medlem i Författarcentrum Syd, Smålands författarsällskap, Sveriges Författarförbund, Musikcentrum Syd och STIM (Sveriges Tonsättares Internationella Musikbyrå).