Skaparådran flödar på Ljungbergmuseet

Ljungbergmuséet firar nu sitt 20-årsjubileum och i utställningen finns verk från tidigare utställningar. Trots att jag bara bor några mil från Ljungby har jag aldrig varit på detta museum förrän igår. Jag blev positivt överraskad. Museet ligger vackert beläget och efter ett fint mottagande i receptionen strövar jag och sonen runt i utställningen.

Vi fastnar i det rum där vi kan sitta i varsin fåtölj. Min blick faller på en ännu inte avslutad målning av Sven Ljungberg. Målningen hänger på ett stativ och runtomkring ser jag trädgårdsmotiv som troligen målats sommaren 2010. Hans målningar vittnar om en aldrig sinande skaparådra hos denna sanna konstnärssjäl. Hit kommer jag med all sannolikhet att återvända.

Elisabeth Jönsson, ansvarig utgivare

www.punctumsaliens.se drivs av Elisabeth Jönsson. Elisabeth har en bakgrund som journalist, kommunikationsansvarig, egen företagare och är idag verksam som gymnasielärare i media och kommunikation. Hon är också författare, musiker och kulturentreprenör som, när andan faller på, medverkar i, ibland även arrangerar, olika former av kulturevenemang. Kärleken till orden, ett brinnande intresse för kultur och olika livs- och samhällsfrågor och en stor nyfikenhet på de digitala mediernas möjligheter ledde hösten 2010 till starten av inspirations- och kulturprojektet Punctum saliens. Projektet syftar till att lyfta estetiska och humana värden, väcka skaparglädje och ge själslig inspiration och livskraft. 2014 föddes Liv&Tanke Förlag. Boken "Mer Människa - tankar om livet" och den tid vi lever i, som gavs ut våren 2016, är den första i förlagets regi. Punctum saliens är med på Tidskrift.nu, samlingsplatsen för Sveriges kulturtidskrifter. Elisabeth Jönsson är medlem i Författarcentrum Syd, Smålands författarsällskap, Sveriges Författarförbund, Musikcentrum Syd och STIM (Sveriges Tonsättares Internationella Musikbyrå).