Skapande längtan

Skapa,längta och skapa igen

Jag längtar efter konstnärlig frihet, efter att fritt få skapa utifrån egen fantasi. Jag längtar efter ett utrymme där tanken flödar fritt. Där tanken tar fäste, slår rot och för med sig något till dem som kommer efter mig. Jag vill ge mitt bidrag, lämna ett spår. Det handlar om mitt personliga behov av att skapa.

I skapandet är sökandet centralt.

Sökandet efter svar, efter sammanhang, efter mening. Livet är ett skapande och ett sökande där svar och frågor växelvis avlöser varandra.

Snart går vi in i ett nytt årtionde. Jag tyckte precis det var milleniumskifte. Tiden rusar och jag vill stanna den. För jag vet att det är i nuet som existensen finns. Det är i nuet  skapandet sker.

Jag längtar efter skapandet, efter existensen kanske är det så att man som skapande människa ständigt bär med sig en skapande längtan, ett behov av att uttrycka sig, att dela med sig av något, en tanke, en bild, en reflektion, en innebörd som skapar och ger existensen mening.

Ett svar på ”Skapande längtan

  • 28 december, 2010 kl. 12:59 e m
    Permalänk

    Tack Kicki för din kommentar.
    Jag tror det handlar om behovet av estetisk respons. Jag är en person som har ett stort själsligt behov av det. Estetisk respons kan jag få av en vacker tavla eller ett musikstycke, men även av ett reflekterande möte med en annan människa. Vilken fin hemsida du har fått. Det är som att besöka en konstnärlig skattgömma eller godisbutik. Underbart!

Kommentarer är stängda.