Inspirationsnätverket Qoola Qvinnor

Samverkan frigör kreativa krafter

Den 9 oktober var det nätverksträff i Växjö, en av flera orter som erbjuder nätverksträffar. Via Youtube kan du ta del av vad som hände under kvällen Qoola Qvinnor nätverksträff i Växjö

Det var i  december 2009 som Siv Thuresdotter startade nätverket Qoola Qvinnor. Syftet var att lyfta fram alla fantastiska kvinnliga förebilder som finns i vårt avlånga land. Qoola Qvinnor jobbar aktivt  för att synliggöra kvinnor som tar steget för att förverkligar sina drömmar.

– Via webben och nätverksträffar erbjuder Qoola Qvinnor rika möjligheter att dela gärningar, tankar och goda föredömen. Mitt motto är ”Sharing is caring”, berättar Siv Thuresdotter nätverkets grundare och drivande motor.

Qoola Qvinnor är ett inspirationsnätverk för kvinnor – av kvinnor som erbjuder nätverksträffar, temaluncher, föreläsningar, minimässor och resor. ( Mer om nätverket kan du läsa på Qoola Qvinnors hemsida som du kommer till här )

Qoola Qvinnor finner du på Facebook här

Kvällens program

Anna Nordström Foto: Maria Henell
Anna Nordström berättar om sin kärlek till fotografi under rubriken” Modet att våga”. Foto: Maria Henell

Anna Nordström är aktuell med utställningen ”Överlevare”. Anna är fotograf och jobbar både kommersiellt och konstnärligt. I sina egna projekt vill hon lyfta sidor som inte alltid får ta plats visuellt i samhället. I utställningen ”Överlevare”, som hon också berättade om på Qoola Qvinnors träff i Växjö,  lyfter hon fram kvinnor som drabbats av bröstcancer. Flera modeller kommer från BCF (Bröstcancerföreningen) Viktoria i Kronoberg men också från Ung Cancer, Nordström Performance

Varför gjorde du denna utställning Anna?

– Du ser aldrig dessa kroppar, inte på badhuset och inte i media. Och det är just därför det är viktigt att låta dem ta plats, att visa hur verkligheten ser ut. Fler och fler får bröstcancer och fler och fler överlever, vilket är glädjande besked, men för mig känns det lika viktigt att dessa kvinnor också vågar exponera sina kroppar och inte begränsar livet. Att våga leva igen.

Anna menar att vi måste bli vana att inte enbart se den perfekta kroppen med yppiga bröst. Hennes bilderna är färgstarka och har skapats med färgfilter framför blixten. Inga bilder är manipulerade.

Emilia Linderholm Foto:Maria henell
Emilia Linderholm berättar om sitt konstnärsskap. Foto:Maria Henell

Emilia Linderholm är utbildad inom musik och konst. Under kvällen berättade hon om vägen till sitt konstnärsskap, sina livsdrömmar och kärleken till musiken. Emilia är utbildad operasångerska. Mer om Emilia på hennes hemsida Emilialinderholm.com

Maria Henell har gjort ett bildspel om Emilia som du har möjlighet att ta del av via Emilia Linderholms inspiration av Maria Henell

Några av de gäster som medverkade under kvällen och som valt att här presentera sig lite närmare:

Veronica Grönte, författarcoach

– Vårt språk och vårt sätt att uttrycka oss har en nära koppling till vår självkänsla. När vi får veta hur och varför våra språkliga strävanden fungerar kan vår tro på oss själva stärkas. Att få bekräftande, konkret respons på det vi skriver är därför så viktigt för oss alla, ja både för elever i skolan och för deltagare under skrivarkurser. Min skrivhandledning Pennvässaren har ett av sina fokus på respons och textsamtal.

Mer om Veronica på www.forfattarskola.se och www.makete.se

Silva Hornborg, resanterapeut

– Resan, STOP The Food Fight! och sorgbearbetning, det är vad jag brinner för. Resan är en samtalsmetod som går förbi resonerandet (som ändå inte löst ditt problem) och istället tar itu med känslominnen. För elva år sedan tog metoden mig ur en tio år lång period av kronisk trötthetssyndrom och depression, du kan läsa mer om metoden och mig här: www.resanterapeut.nu .

Silva Hornborg arbetar också med STOP the Food Fight!

Platsen för evenemanget denna kväll var C´red, centrum för redesign som drivs av Ingela Eriksson. Tack till Ingela och Sara Nilsson, Regionförbundet södra Småland

Varmt tack också till Maria Henell som var kvällens fotograf och till alla fantastiska kvinnor och Siv Thuresdotter som gjorde kvällen till en minnesvärd upplevelse.

Elisabeth Jönsson

ambassadör för Qoola Qvinnor i Växjö