Personliga sommartankar

I morgon är det skolavslutning. I egenskap av elev, förälder och lärare har det blivit att jag varit med på en hel del avslutningar. Jag har alltid tyckt att det vilat ett finstämt vemod över sommaravslutningen. Livet så som det är får plats att komma nära.

Jag tycker om detta finstämda vemod. Det harmonierar med livet, med själva existensen. Bakom elever och oss som arbetar som lärare vilar nu ett intensivt arbetsår. Helger och kvällar av rättningsarbete och förberedelser får nu ge vika för livet i sig självt.

Punctum saliens har nu under snart två års tid varit mitt andningshål. Genom projektet har jag fått lära känna flera kunniga, kompetenta och färgstarka personligheter. Jag har fått rika möjligheter att på olika sätt vidga mitt eget synfält och mina personliga kunskaper. Jag hoppas att du som följer projektet känner att du får skaparglädje, kreativ näring och själslig inspiration. Det är projektets främsta syfte.

Under våren har flera gästinlägg publicerats under huvudtemat ”Berika och värna livet”. Under rubriken månadens bild har konstnärer berättat om en bild som de själva gjort. Dessa inlägg kommer nu att göra sommaruppehåll för att återkomma i höst, men då i något annorlunda skepnad. När inspirationen infaller kommer jag under sommaren att publicera egna inlägg.

Förresten hur ser din sommar ut? Har du några speciella sommarplaner?

 

Foto:Elisabeth Jönsson, Punctum saliens

2 svar på ”Personliga sommartankar

 • 15 juni, 2012 kl. 9:15 e m
  Permalänk

  Tack Elisabeth för din fina kommentar hos mig 🙂 Jag har fått så fin och värmande respons på inlägget. Det är lite läskigt att vara så öppen med just den delen av mig. Fint när det landar mjukt och tycks berika.
  Jag gillar din bloggs många olika inslag.
  Sommaren? Har precis bokat en vecka i en fin stuga i Kopparberg. 🙂
  Önskar dig en underbar sommar!
  Varma kramar Inger

 • 15 juni, 2012 kl. 4:25 f m
  Permalänk

  Oh så fint skrivet. Jag blev så glad för dessa fina rader. Tack Siv-Britt!

Kommentarer är stängda.