Naturen inspirerar och ger kraft

Naturens inspirerande och läkande kraft

Hur viktigt är det inte att finna platser och forum där man får vara bara människa. Naturens läkande och inspirerande kraft är viktig för många av oss och just nu bjuder naturen på den kanske vackraste av all världens konstutställningar.

På frågan, via Punctum saliens FB-sida ,om vilken som är din favoritplats i naturen blev svaren:

”Jag har flera fina platser. Ett av dem är vid Kråkslottet i Utterliden, där jag kan sitta i sol från morgon till kväll på en gammal stenbro, och ha en milsvid utsikt över skog, berg och sjö”. Rose-Marie Grundström-Linder

”Vid mitt vackra hortensia-träd”. Charlotte Sander

”Jag har några få utvalda platser. Havet är en av mina meditationsplatser där finner jag att mina tankar landar med mjuka svar även om havet stormar. En annan plats är ett av skogens pelarrum, titta upp mot trädkronans enorma vingar…då rodnar många tankar…” Birgitta Sandblom

”Min favoritplats är i en skogsglänta på en stubbe i Roslagsskogen.”Gunilla Svensson Domeij

Vilken är din favoritplats i naturen?

I boken Berika och värna livet – Tio uppdrag för skaparglädje och själslig inspiration” skriver jag om olika platsers betydelser i våra liv.  Mer om denna bok kan du läsa här.

Mer om naturens läkande och inspirerande kraft

Inspiration för balans, natur och långsamma platser

Naturen inspirerar mina livsandar

 

 

2 svar på ”Naturen inspirerar och ger kraft

 • 21 maj, 2013 kl. 8:26 f m
  Permalänk

  Varmt tack Anna-Karin för att du delar med dig av dina favortplatser.

 • 20 maj, 2013 kl. 8:32 e m
  Permalänk

  Naturen är fantastisk! Den finns där nästan alltid på något sätt, där kan man hitta vila och ny kraft. Tröst och känna gemenskap.

  En av mina favoritplatser är Vätterstranden. Nästan som att vara vid havet. Min egen trädgård har flera små oaser där jag landar och hämtar kraft. Och så bor jag nära en liten vacker sjö med massor av sjöfåglar och grönska.

  Kram/Anna-Karin

Kommentarer är stängda.