Kunskap om vad som tilltalar dina sinnen utvecklar din personliga själ

Lär känna dig själv på djupet genom dina sinnen; lukt,smak,syn,hörsel och känsel. I dagens inlägg fokuserar jag på synen. En enkel övning är att fundera på saker som du tycker är vackra. Fundera sedan över varför du tycker så.

Sådant som ger mig positiva vibrationer är orkidéer, spets, nyutslagna björklöv och änglar.

Orkidéens gänglighet är bedårande i mina ögon. Blommans variation av färgkombinationer får mig att må gott. En blomma som behöver så lite vatten och näring och bjuder på så mycket. En generös blomma där blommans utformning är i mina ögon ett gudomligt konstverk.

Spets som gärna får vara vit,detaljerad,skir med inpräglade broderier. Som liten flicka klädde jag gärna ut mig i spets som symboliserade bröllop och kungligt liv. Inspirerad av sagornas värld och möjligheten att klä sig i en spetsklänning från ”utklädningslådan” gjorde leken helt fantastisk. Idag symboliserar spetsen för mig mjukhet, sensualism och sinnlighet.

Nyutslagna björklöv – Precis när de ska slå ut innebär nyutslagna björklöv för mig möjligheter,hopp, glädje och liv.

Änglar – Kanske har det att göra med de små bibelberättelserna jag fick höra som barn. Ängeln stod för det goda och beskyddande. Vingarna gav mig som barn en känsla av magi.

Gör denna övning med dig själv. Fundera över dina personliga minnen och associationer.Fråga någon annan som du vill veta mer om. Ni lär känna varandra på ett fint sätt.

Kunskap om vad som tilltalar dina sinnen, i detta inlägg det du ser med dina ögon, utvecklar din personliga själ.

Tycker du om detta inlägg kanske du också uppskattar Inspirera din själ med ljud