Kreativitet, jul, konst, konstellation RÅJS Voice

I morgon ska jag på konstutställning med mina kreativa elever. Ja, konst kanske är diskutabelt. Det beror på hur man definierar begreppet konst. Jag själv anser att  jag ska på konstutställning i Växjö konsthall .

Det var en eftermiddag i början av december som jag gick förbi Växjö konsthall och fick  se en något omtumlande syn genom konsthallens fönster. Julpynt av alla de slag blinkade, gnistrade och lyste upp konsthallen.

Konstellation RÅJS Voice

Utställningen är ett verk av konstellation RÅJS Voice som består av Remus Wilson, Åke Bergqvist, Jovanka Veit-Berg och Shyqri Gjurkaj från Italienska palatset. De har i sin tur bjudit in tre familjer som har utmärkt sig för sitt julpynt.

I konsthallens presentation av utställningen ställs bland andra frågan om var gränsen går mellan privat och offentligt. Här kan jag också läsa att verkligheten är en subjektiv uppfattning som beror på hur man griper sig an och observerar ett ämne. Det är dessa delar som jag tycker ska bli extra intressanta. Det är utifrån denna aspekt av utställningen som jag personligen hoppas att konstpedagogen kommer att ge oss vidgade perspektiv till livs.

Om själva besöket har du nu möjlighet att läsa här

Ett svar på ”Kreativitet, jul, konst, konstellation RÅJS Voice

Kommentarer är stängda.