Julen fortsätter inspirera…

Skapande julstämning och reflektioner

Julen närmar sig och idag planerar jag ta tag i julklappsinköpen.

Under någon av de närmaste dagarna planerar jag att klä julgranen. Vissa år har jag haft färgtema när jag klätt granen. Jag får se om det blir så i år också.Dagsinspirationen får avgöra det. Jag strävar efter att julen ska vara så kravlös som möjligt.

Julblommornas färger inspirerar och förgyller

Något som också är lite speciellt i jultider är alla julblommor. När vi hade årets glöggfest fick jag fina julblommor av mina vänner. Så kanske jag idag slinker in i någon blomsterbutik och inhandlar lite kringarrangemang. Men den fina julstjärna jag fick gör sig också alldeles utmärkt i den fina vita krukan. Rött och vitt kontrasterar så fint.

Julstjärnan. en kär julblomma

 

Elisabeth Jönsson, ansvarig utgivare

www.punctumsaliens.se drivs av Elisabeth Jönsson. Elisabeth har en bakgrund som journalist, kommunikationsansvarig, egen företagare och är idag verksam som gymnasielärare i media och kommunikation. Hon är också författare, musiker och kulturentreprenör som, när andan faller på, medverkar i, ibland även arrangerar, olika former av kulturevenemang. Kärleken till orden, ett brinnande intresse för kultur och olika livs- och samhällsfrågor och en stor nyfikenhet på de digitala mediernas möjligheter ledde hösten 2010 till starten av inspirations- och kulturprojektet Punctum saliens. Projektet syftar till att lyfta estetiska och humana värden, väcka skaparglädje och ge själslig inspiration och livskraft. 2014 föddes Liv&Tanke Förlag. Boken "Mer Människa - tankar om livet" och den tid vi lever i, som gavs ut våren 2016, är den första i förlagets regi. Punctum saliens är med på Tidskrift.nu, samlingsplatsen för Sveriges kulturtidskrifter. Elisabeth Jönsson är medlem i Författarcentrum Syd, Smålands författarsällskap, Sveriges Författarförbund, Musikcentrum Syd och STIM (Sveriges Tonsättares Internationella Musikbyrå).

En reaktion till “Julen fortsätter inspirera…

  • 19 december, 2010 kl. 11:27 f m
    Permalink

    Hej Elisabeth!
    Alltid kul att upptäcka nya trevliga bloggar. Tack för länken – jag kommer säkert tillbaka hit!
    Eva

Kommentarer inaktiverade.