Jag inspireras av min älskade trädgård

Om att utveckla sin livskraft

Äntligen! Jag har tagit årets första spadtag i trädgården och börjat klippa blomsterspirean vid entrén. Årets trädgårdssäsong har börjat.

Det är en lisa för själen att känna jorden sippra mellan fingrarna.Undrar vad årets odlingar har i sitt sköte. Inför årets odlingar har vi också ställt iordning pallkragar fyllda med jord. Vad vi vill odla i dem har vi ännu inte bestämt.

Förra året planterade vi rosa ölandstok

Personligen har jag alltid älskat att gräva och odla,men också att befinna mig nära naturen på olika sätt.Att vistas nära växtlighet ger en kraft som är svår att få på annat sätt.

Vilda blommor är väl så vackra.

Naturen ger energi,kraft,inspiration, hälsa och livsglädje

Jag tänker ofta att när man känner sig som ett med den natur man kommit ur så är man också ett med sig själv. Jag återkommer gärna med jämna mellanrum men inlägg om min trädgård ( Trädgården som inspirations- och energikälla) och med inlägg om naturen ( Naturen inspirerar mina livsandar). För den som vill veta mer om naturens möjligheter och naturens läkande kraft rekommenderar jag en bra och intressant sida av Åsa och Mats Ottosson. Här finns ingångar till material att fördjupa sig i.

Vad betyder naturen för dig? Har du några speciella naturminnen du vill dela med dig av? Skriv gärna och berätta.


2 svar på ”Jag inspireras av min älskade trädgård

 • 3 april, 2011 kl. 12:48 e m
  Permalänk

  Härligt och inspirerande inlägg…
  Håller med Dig om trädgården… Sköna känslor att hoppa in i gummistövlar och glömma bort tiden bland växter, insekter och andra naturdetaljer… ännu härligare om det finns en stund för att krypa med kamera 🙂
  Ha det skönt med våren
  Halina

  • 3 april, 2011 kl. 4:40 e m
   Permalänk

   Ja, nu får jag verkligen lust att ta fram kameran och hoppas en dag kunna se ögonblicken så som du gör.

Kommentarer är stängda.