Författarmöte

Själen behöver tid och rum för att utvecklas. Läsning och möte med böcker berikar själen. Hösten har gått i bokens tecken. Möten med författare, eget författarskap, bokmässa, reflektioner över böcker.

”Vad man bör göra med böcker är att mäta sig med deras andliga atmosfär”, skriver John Cowper Powy i boken ”Kulturens mening”.Han skriver om den hemlighetsfulla dialog som uppstår mellan författaren och läsarens själ vid fördjupad och intensiv läsning. En dialog som jag menar är så viktig för förfining och utveckling av ett nyansrikt och fördjupat känsloliv.

Boksignering med

Ingrid Tollgerdt-Andersson

Ingrid Tollgerdt-Andersson signerade under fredagen sin bok "Gränslandet:en kärleksroman" hos Akademibokhandeln på Storgatan i Växjö. Fotografiet taget med tillstånd av buitken
Ingrid Tollgerdt-Andersson signerade under fredagen sin bok ”Gränslandet:en kärleksroman” hos Akademibokhandeln på Storgatan i Växjö. Fotografiet publicerat efter tillstånd av butiken

Engagerad i boksigneringsträff med Ingrid Tollgerdt Andersson i Växjö i går kväll med efterföljande afterwork på Palladium. Ingrid berättade engagerat om tillkomsten av sin senaste bok ”Gränslandet:en kärleksroman” som jag också recenserat  på Boktipset.se under rubriken ”Hur ofta önskar vi inte att vi lyssnade mer till vår själ och gjorde val som var förenliga med den”.

Ingrid är en kvinna som lever som hon lär. Hon följer sina drömmar och går de stigar hon själv bestämmer riktningen för. Att lyssna till och samarbeta med henne är berikande på flera plan.

I kommande inlägg summerar jag 2013 och därefter tar Punctum saliens julupphåll för att återkomma igen i januari med mål och visioner för 2014.

Foto: http://www.freedigitalphotos.net/images/view_photog.php?photogid=587

 

2 svar på ”Författarmöte

 • 8 december, 2013 kl. 1:08 f m
  Permalänk

  Ser fram emot att se din summering av ditt 2013. Blir inspirerad till att göra en egen summering av året och lägga upp riktlinjerna för nästa skrivarår. Vad kommer att hända? Det vet man aldrig men att ha en plan hjälper en att se avvikelserna och framstegen 🙂

  • 8 december, 2013 kl. 10:29 f m
   Permalänk

   Tack för din kommentar Maria Bielke von Sydow. Just detta att summera hjälper mig att se vad som stämmer med min egen vision av vad jag vill ägna mig åt. Att hitta sitt fokus och den väg som känns rätt för en själv att gå är ett livsprojekt i sig. Önskar dig en fin andra advent!

Kommentarer är stängda.